Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Παρουσίαση της μαγευτικής κινεζικής επαρχίας Jiangxi στην Aθήνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-20 18:50:56
  • Προβολές:
  • 990


Το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και ο αρχαίος πολιτισμός της επαρχίας Jiangxi στη νότια Κίνα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «Cyclades» του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Αθήνα. 
Η επαρχία Jiangxi αποτελεί μια τεράστια περιφέρεια της Κίνας με 45 εκατομμύρια κατοίκους και εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης. Οι δυνατότητες της περιοχής είναι πολλαπλές κι γι’ αυτό η χώρα καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξή της σε όλον τον κόσμο μέσα από προωθητικές τουριστικές καμπάνιες. 
Μια απ’ αυτές πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα με την παρουσία της κας Zhong Qiong, υποδιοικήτρια της επαρχίας Jiangxi, του κου Wang Qiang, επιτετραμένου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, του κου Μπάμπη Καρίμαλη, Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ελλάδας, της κας Αφροδίτης Μπλέτα, Προέδρου του Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας, καθώς και διακοσίων ακόμη επισκεπτών από τοπικούς οργανισμούς, ελληνοκινεζικά ινστιτούτα και αντιπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης. 
Η εκδήλωση σηματοδοτήθηκε από την παρουσίαση της επαρχίας Jiangxi από την υποδιοικήτριά της, κα Zhong Qiong, η οποία αναφέρθηκε στο εξαιρετικό οικολογικό περιβάλλον της περιοχής, στη μακρά ιστορία, τον κεραμικό πολιτισμό καθώς και στην αρχαία παράδοσή της στην κινεζική ιατρική. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η επαρχία αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό που συνδυάζει την φυσική αλλά και την ανθρώπινη δημιουργία. Ιδιαίτερα μετά τις προσπάθειες μεταρρύθμισης και ανοίγματος της Κίνας, η συγκεκριμένη επαρχία έχει σημειώσει εξαιρετικά επιτεύγματα στην οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη και είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες απο το εξωτερικό. 
Η ίδια εξέφρασε επίσης την επιθυμία της να υπάρξει αμοιβαίο όφελος από την ανάπτυξη της Ελληνο-κινεζικής συνεργασίας και ελπίζει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν τις ανταλλαγές και τις επαφές σε ακόμα περισσότερους τομείς.
Από την πλευρά της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο κος Wang Qiang υπογράμμισε ότι η προώθηση της κινεζικής επαρχίας αποτελεί μια σημαντική δίοδο στην ελληνική κοινωνία, ενώ οι ανταλλαγές και η συνεργασία μεταξύ κινεζικών και ελληνικών πόλεων αυξάνονται διαρκώς, πραγματοποιώντας θετική συμβολή στην ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν παραστάσεις κινεζικού περιεχομένου εκτελεσμένες από καλλιτέχνες της επαρχίας Jiangxi. Το μουσικό κομμάτι με τίτλο: «αγώνας ιπποδρομίας», υπό τον ήχο του μουσικού οργάνου erhu, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους στην παράδοση της μακρινής Κίνας, ενώ το πανέμορφο βίντεο που προβλήθηκε στην φωτεινή αίθουσα του ξενοδοχείου, ανέδειξε την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης και του τοπίου στην επαρχία Jiangxi. 
Σημαντικότατο τμήμα της εκστρατείας προώθησης της κινεζικής επαρχίας αποτέλεσε και η έκθεση φωτογραφίας που παρουσίαζε στιγμιότυπα από την ζωή και το φυσικό τοπίο της Jiangxi. Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας, με την καθοδήγηση της κας Zhong Qiong, η οποία ανέλυε με λεπτομέρεια τις φωτογραφίες και εξηγούσε την ιστορία πίσω απ΄αυτές. 
Οι σχέσεις Ελλάδας – Κίνας αναπτύσσονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι επαφές τους γίνονται όλο και πιο συχνές. Μετά την πραγματοποίηση της προωθητικής καμπάνιας της επαρχίας Jiangxi, Έλληνες και Κινέζοι συνειδητοποίησαν ότι παρά τη χιλιομετρική τους απόσταση, η μακρά παράδοση και ιστορική κληρονομιά αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους. 
                                         (Ελένη Μπίλια)