Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ολοκλήρωση της ετήσιας συνεδρίασης του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλευτικού Σώματος της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-20 18:50:05
  • Προβολές:
  • 796


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια συνεδρίαση του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλευτικού Σώματος της Κίνας την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο Πεκίνο. 
Αποτέλεσμα των συνομιλιών και των συνεδριάσεων των ανώτατων πολιτικών αξιωματούχων της χώρας ήταν η δημιουργία μιας ευρείας συναίνεσης και ενότητας για την εθνική ανάπτυξη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wang Yang, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Λαϊκού Πολιτικού Συμβουλευτικού Συνεδρίου (CPPCC), «το κράτος έχει ανάγκη από τη διαφύλαξη και την ενίσχυση της ενότητας, γι’ αυτό το CPPCC οφείλει να πραγματοποιήσει τη διττή ευθύνη του στην προσφορά προτάσεων και την δημιουργία συμφωνιών». 
Τόνισε δε ότι οι πολιτικοί σύμβουλοι, εστιάζοντας σε καίρια ζητήματα, όπως η οικοδόμηση μιας μετρίως ευημερούσας κοινωνίας απ’ όλες τις απόψεις, έχουν αφιερωθεί στις ουσιαστικές διαβουλεύσεις, πραγματοποίησαν προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και σημείωσαν σπουδαία αποτελέσματα. 
Το πολιτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των αξιωματούχων στο πλαίσιο της συνεδρίασης καλεί τους πολιτικούς συμβούλους να ακολουθούν την καθοδήγηση του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη «Σκέψη πάνω στο Σοσιαλισμό με Κινεζικά Χαρακτηριστικά για μια Νέα Εποχή», να εργάζονται και να διατηρούν σταθερή ανάπτυξη, να αναβαθμίζουν τις εργασίες μεταρρύθμισης, να πραγματοποιούν διαρθρωτικές προσαρμογές και να διαφυλάσσουν τη σταθερότητα. Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες καθώς «η Κίνα το 2019 θα έχει μια σειρά από ευκαιρίες που θα συνοδεύονται όμως κι από προκλήσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.