Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

2.9 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί σε αγροτικές περιοχές

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-07 19:10:03
  • Προβολές:
  • 1312


Η Κίνα στηρίζει ενεργά τον τομέα της εκπαίδευσης και καταβάλει σπουδαίες προσπάθειες για την πρόσβαση όλων σε αυτήν. 
     Προτεραιότητα της χώρας είναι η εξάλειψη της φτώχειας και η αναβάθμιση των αγροτικών περιοχών και ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων, που έχουν και μεγαλύτερες ανάγκες. Όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας της χώρας αναφέρει ότι το 2018 πάνω από 2.9 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σε αγροτικές περιοχές για να διδάξουν μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Απ’ αυτούς, οι 2.5 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί εργάστηκαν σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ 420.000 απορροφήθηκαν σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Liu Jiantong, αξιωματούχος του τμήματος εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας, «Το Υπουργείο πασχίζει να οικοδομήσει μια ομάδα αγροτικών εκπαιδευτικών υψηλής ποιότητας και γι’ αυτό έχει αποστείλει έναν μεγάλο αριθμό αποφοίτων κολεγίων σε αγροτικές περιοχές, ειδικότερα σε εκείνες που υποφέρουν από τη φτώχεια». 
Ο κεντρικός προϋπολογισμός χρηματοδότησε 4.5 δισεκατομμύρια Γιουάν (670 εκατομμύρια δολάρια) τον προηγούμενο χρόνο ως ένα οικονομικό βοήθημα που δόθηκε σε 1.27 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς από πάνω από 80.000 αγροτικά σχολεία στην κεντρική Κίνα και τις δυτικές επαρχίες, συμπλήρωσε ο Liu Jiantong. 
To 2018, 1.800 συνταξιοδοημενοι εκπαιδευτικοί με καλή φυσική κατάσταση εγγράφηκαν για να διδάξουν σε αγροτικά σχολεία, ενώ 19 περιοχές σε επίπεδο επαρχίας έστειλαν 4000 εκπαιδευτικούς για να στηρίξουν την εκπαίδευση στο Θιβέτ και την Xinjiang, ανέφερε ακόμη ο αξιωματούχος του Υπουργείου.