Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακαίνιση και συντήρηση τμημάτων του Σινικού Τείχους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-07 18:57:33
  • Προβολές:
  • 1046


Στην έναρξη εργασιών για την ανακαίνιση και αναστήλωση τμημάτων του Σινικού Τείχους θα προχωρήσουν οι τοπικές αρχές του Πεκίνου στα τμήματα του Σινικού Τείχους Jiankou, που βρίσκεται στο βορειότερο προάστιο Huairou του Πεκίνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση των σχετικών φορέων, το πρόγραμμα αποκατάστασης εγκρίθηκε πρόσφατα από την Εθνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση έργων συντήρησης σε συνολικά 2.772 μέτρα του Σινικού Τείχους. Σε αυτό το τμήμα περιλαμβάνονται 17 πύργοι, οι οποίοι θα αποτελέσουν επίσης μέρος της ανακαίνισης. 
Οι εργασίες στο ανατολικό μέρος του Σινικού Τείχους Jiankou έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2019  και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2020, όταν θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του νότιου μέρους, που θα διαρκέσει κι αυτή ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί το 2021. 
Το Σινικό Τείχος Jiankou έχει συνολικό μήκος 7.952 μέτρα και χτίστηκε κατά την περίοδο της Δυναστείας Ming (1368-1644). Η ιδιαίτερη μορφή του εδάφους με τους απότομους βράχους και τις απόκρημνες πλαγιές, στις οποίες είναι χτισμένο αυτό το τμήμα του Σινικού Τείχους, δυσχέραινε πολύ την αποκατάστασή του, με αποτέλεσμα αρχικά να παραμεληθεί και στη συνέχεια να υποστεί καταστροφές. 
Τα τελευταία χρόνια όμως, οι αρχές του Πεκίνου έχουν εστιάσει στην ανακαίνιση του τμήματος Jiankou και ήδη έχουν αποκαταστήσει συνολικά 1487 μέτρα του. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2019, άλλα 744 μέτρα θα έχουν αποκατασταθεί, στο πλαίσιο του απώτερου στόχου του Πεκίνου για ολοκλήρωση όλου του Σινικού Τείχους Jiankou μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 
Σύμφωνα με έρευνα του Πεκίνου, που πραγματοποιήθηκε το 2006 για το Σινικό Τείχος, τα σημεία του Τείχους που έχουν σωθεί έχουν μήκος 573 χιλιόμετρα, καλύπτοντας μια τεράστια απόσταση και αναδεικνύοντας το μεγαλείο της εποχής κατά την οποία χτίστηκαν. 
Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς και γι’ αυτό από το 2007 έως το 2016 επένδυσε 374 εκατομμύρια Γιουάν (55.9 εκατομμύρια δολάρια) στην προστασία και την ανακαίνιση του Σινικού Τείχους, σύμφωνα με το δημοτικό γραφείο πολιτιστικής κληρονομιάς του Πεκίνου. 
Aξίζει να σημειωθεί ότι το Σινικό Τείχος είχε πολλαπλούς ρόλους και αποτελούσε σημαντικότατο τμήμα της προστασίας της χώρας από εξωτερικούς εχθρούς και επιδρομές. Εξασφάλιζε τη διαφύλαξη των συνόρων και την αντίσταση σε εισβολές και εφόδους διάφορων νομαδικών λαών της Ευρωασιατικης στέπας, ενώ αποτελούσε ακόμη σπουδαίο τμήμα ελέγχου των συνόρων, ρύθμισης του εμπορίου και επίβλεψης της μετανάστευσης και της μετακίνησης των πληθυσμών. Οι λειτουργίες αυτές ενισχύονταν με την ύπαρξη πύργων παρατήρησης, στρατώνων και την ικανότητα μεταφοράς μηνυμάτων μέσω του καπνού ή της φωτιάς, δεδομένου ότι το Σινικό Τείχος αποτελούσε και κόμβο μεταφορών. 
      (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)