Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο κρατικός όμιλος Moutai γιορτάζει το Φεστιβάλ της Άνοιξης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-07 18:07:25
  • Προβολές:
  • 705


Στις 24 Φεβρουαρίου 2019, ο κινεζικός κρατικός όμιλος Moutai γιόρτασε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens το φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης και τον ερχομό του νέου σεληνιακού έτους.
   Πλήθος προσκεκλημένων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και απόλαυσαν τόσο τις παραστάσεις και τις επιδείξεις κινεζικού πολιτισμού όσο και την υπέροχη γεύση του διάσημου κινεζικού ποτού. Εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, Κινέζοι επιχειρηματίες, έμποροι, αντιπρόσωποι εταιριών που ασχολούνται με την εισαγωγή ποτών στην Ελλαδα, καθώς και μέλη των κινεζικών οργανισμών στην Ελλάδα, ήταν μερικοί από τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση.
Ο εμπορικός αντιπρόσωπος του κρατικού ομίλου στην Ελλάδα, κος Πέτρος Τσάνγκ αναφέρθηκε στη μακραίωνη παράδοση του Φεστιβάλ της Άνοιξης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εισαγωγή του κινεζικού ποτού Μoutai στην Ελλάδα θα αποτελέσει μια «γέφυρα τροφοδοσίας» και θα συμβάλει στην περαιτέρω γνωριμία του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού. Ο ίδιος πιστεύει ότι με την υποστήριξη όλων των κοινωνικών κλάδων, οι πωλήσεις του ποτού θα συνεχίσουν να έχουν καλή απόδοση για μια ακόμα χρονιά.
Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ποταμιάνος, Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου Φιλίας, υπενθύμισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Σύνδεσμος για την επαφή των δύο πολιτισμών και επεσήμανε ότι το 2019, οι φιλικές ανταλλαγές και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς πλαισίωσαν εντυπωσιακές παραστάσεις και ήχοι από την μακρινή Κίνα. Την έναρξή τους σηματοδότησε η εντυπωσιακή χορευτική παράσταση με το Χορό του Λιονταριού από τον Αθλητικό Σύλλογο Shaolin Wu-Gong Βορείων Προαστίων. Οι μαθητές του Συλλόγου εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους με την ιδιαίτερη τεχνική τους και την επίδειξη τεχνικών από την πανάρχαια κινεζική παράδοση των πολεμικών τεχνών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το Επιχειρηματικό Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, με προεξέχοντα τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Zu Lijun, ο οποίος τραγούδησε στην εκδήλωση δημοφιλή κινεζικά κομμάτια. Στη συνέχεια, η Liu Xiangyu πραγματοποίησε επίδειξη παραδοσιακών κινεζικών χορογραφιών και ταξίδεψε τους θεατές στις μακρινές μελωδίες της Κίνας.
Από την εκδήλωση δεν έλειψε και το ελληνικό στοιχείο αφού Κινέζοι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πειραιά απήγγειλαν το καβαφικό ποίημα «Ιθάκη» και τραγούδησαν το παραδοσιακό ελληνικό κομμάτι με τίτλο: «Τα παιδιά του Πειραιά». Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με την επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον Αθλητικό Σύλλογο Shaolin Wu-Gong Βορείων Προαστίων, οι οποίες έδωσαν τη σειρά τους στην απόλαυση του κινεζικού ποτού και των εδεσμάτων, που περοσφέρθηκαν στους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποτό Moutai συμπεριλαμβάνεται στο είδος των «λευκών ποτών», είναι αποσταγμένο και παράγεται στην επαρχία Guizhou της Κίνας. Παράγεται από την κρατική Εταιρία Kweichow Moutai και είναι αποτέλεσμα απόσταξης από ζυμωμένο σόργο, ένα είδος σιτηρού. Το ρόφημα αυτό χρονολογείται από τη Δυναστεία Qing (1644-1912), όταν οι Κινέζοι οινοπνευματοποιοί εισήγαγαν αναπτυγμένες τεχνικές στην τοπική διαδικασία παραγωγής, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ποικιλία λευκού ποτού. 
Από τότε το ποτό Moutai άρχισε να παρασκευάζεται σε πολλά τοπικά αποστακτήρια όλης της χώρας. Αποτέλεσε το πρώτο κινεζικό ποτό που σημείωσε παραγωγή μεγάλης κλίμακας με ετήσια απόδοση τους 170 τόνους. Η αποδοχή του ποτού έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν η Κίνα το όρισε ως εθνικό ποτό το 1951, 2 χρόνια μετά την ίδρυση της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας.
Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία πουλά πάνω από 200 τόνους ποτού σε πάνω απο 100 χώρες και περιοχές όλου του κόσμου, αποτελώντας ένα διάσημο κινεζικό ποτό που συνηθίζεται να καταναλώνεται σε ειδικές περιστάσεις κι από υψηλούς αξιωματούχους.