Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση συνεργασίας Κίνας – Ρωσίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-03-07 18:05:53
  • Προβολές:
  • 586

Συνομιλίες πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών και Κρατικός Σύμβουλος της Κίνας, Wang Yi με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov στο πλαίσιο των συναντήσεων πριν την πραγματοποίηση του 16ου συνεδρίου των υπουργών εξωτερικών της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας στην Wuzhen, της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα,  την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2019. 
Ο Κινέζος Υπουργός Wang Yi και ο Ρώσος Υπουργός Sergei Lavrov διεξήγαγαν συζητήσεις, αποφάσισαν και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και να προωθήσουν τη συνεργασία με αφορμή και το συνέδριο των υπουργών των τριών χωρών. 
Ο Κινέζος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 70η επέτειο από την ίδρυση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, ανέφερε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να εμβαθύνουν περαιτέρω τη στρατηγική επικοινωνία και να συμβάλουν περισσότερο στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη. 
Τόνισε δε ότι η ενδυνάμωση των επαφών μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Ινδίας είναι εξαιρετικής σημασίας και θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στον συντονισμό των θέσεών τους και στην εμβάθυνση της συνεργασίας για την περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο. Η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί με τη Ρωσία και την Ινδία στον αγώνα για την δημιουργία ουσιαστικών αποτελεσμάτων, ιδιαίτερα με την ευκαιρία της συνεδρίασης των υπουργών εξωτερικών των τριών χωρών. 
Από την πλευρά της Ρωσίας, ο Sergei Lavrov επεσήμανε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία οφείλουν να διαφυλάξουν από κοινού τους βασικούς κανονισμούς του πολυμερισμού και των διεθνών σχέσεων.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίσημες σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ομοσπονδίας της Ρωσίας αναβαθμίστηκαν τρεις φορές από την ίδρυση των διπλωματικών τους σχέσεων το 1991 κι έκτοτε απολαμβάνουν φιλικές συνεργασίες και ανταλλαγές.