Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Καταγραφή περισσότερων από 13.000 αρχαίων βιβλίων στο Θιβέτ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:16:34
  • Προβολές:
  • 912

Ένας τεράστιος αριθμός αρχαίων βιβλίων έχει συγκεντρωθεί και καταγραφεί στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ στη νοτιοδυτική Κίνα μετά από μια τεράστια έρευνα κατά μήκος της περιοχής. 
   Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Προστασίας Αρχαίων Βιβλίων της περιοχής, η έρευνα για την εύρεση και καταγραφή αρχαίων βιβλίων ξεκίνησε το 2009 κι έκτοτε έχουν συγκεντρωθεί περίπου 13.700 αρχαία βιβλία. Ως τώρα η εκστρατεία αναζήτησης έχει καλύψει 1160 σημεία που περιείχαν βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των μοναστηριών, των μουσείων, των πανεπιστημίων και των μεμονωμένων σπιτιών. 
Η προσπάθεια των τοπικών αρχών για την πολιτιστική προστασία και τη διάσωση των αρχαίων βιβλίων περιλαμβάνει επίσης την εγκαινίαση της διαδικτυακής προστασίας των πολύτιμων βιβλίων και την αποκατάσταση αυτών που είναι φθαρμένα και σκισμένα. Η εκστρατεία αυτή θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τον Palbar Tsering, αναπληρωτή βιβλιοθηκονόμο στην τοπική βιβλιοθήκη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Θιβέτ φιλοξενεί πολλά αρχαία Θιβετιανά βιβλία, τα οποία φυλάσσονται κυρίως στα μοναστήρια. Ο αριθμός των αρχαίων Θιβετιανών βιβλίων στην περιοχή μετρά περίπου τα δύο τρίτα αυτού του είδους των βιβλίων σε όλη τη χώρα.