Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το πρώτο μωρό από μητέρα με μεταμοσχευμένη μήτρα στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:15:56
  • Προβολές:
  • 1038

Ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι μια 26χρονη γυναίκα στην Κίνα γέννησε ένα υγιές μωρό, αφού είχε υποβληθεί πριν από μερικά χρόνια σε μεταμόσχευση μήτρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στην Κίνα και η 14η στον κόσμο, κατά την οποία ένα μωρό γεννιέται από γυναίκα με μεταμοσχευμένη μήτρα. 
Η ιστορία της νεαρής γυναίκας ξεκίνησε το 2015, όταν η τότε 22χρονη επισκέφθηκε το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Σιτζίνγκ στην πόλη Σι’άν στην επαρχία Σαανσί γιατί, όπως ανέφερε, δεν είχε ποτέ έμμηνο ρύση και ήταν βέβαιη πως δε θα μπορούσε να γίνει μητέρα. Μετά από ένα υπερηχογράφημα, οι αρμόδιοι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα, οπότε δε θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει δικά της παιδιά. 
Η μητέρα της, αποφασισμένη να δώσει στην κόρη της την ευκαιρία να γίνει κι εκείνη μητέρα, της δώρισε τη μήτρα της και έτσι πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο, το Νοέμβριο του 2015.
Η νέα μητέρα γέννησε ένα υγιές αγόρι δύο κιλών μετά από μια περίοδο εγκυμοσύνης 39 εβδομάδων. Η περίπτωση αυτή σηματοδότησε την σημαντική πρόοδο των γιατρών της Κίνας στη θεραπεία της στειρότητας.
Μεταξύ των γυναικών σε ηλικία τεκνοποίησης στην Κίνα, περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες βιώνουν τη στειρότητα λόγω προβλημάτων στην μήτρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Τσεν Μπιλιάνγκ, επικεφαλής της Γυναικολογίας και Μαιευτικής στο νοσοκομείο Σιτζίνγκ.