Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πάνω από 5 εκατομμύρια κτήματα με υψηλές προδιαγραφές στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:13:36
  • Προβολές:
  • 1029


Την αναβάθμιση της γεωργίας και την καλλιέργεια προϊόντων με υψηλές προδιαγραφές επιδιώκει η Κίνα με τη λήψη μέτρων που αναμένεται ότι θα αναπτύξουν περαιτέρω αυτόν τον τομέα. 
   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, η χώρα θα δημιουργήσει αυτό το χρόνο τουλάχιστον άλλα 80 εκατομμύρια mu (5.33 εκατομμύρια εκτάρια) κτημάτων που θα διαθέτουν υψηλά πρότυπα και θα παράγουν προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. 
Η Κίνα έχει ξεκινήσει ήδη από το 2011 την ανάπτυξη αγροτικών εκτάσεων που είναι ανθεκτικές στην ξηρασία και τις πλημμύρες σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ασφάλεια των τροφίμων. Η πρωτοβουλία αυτή απέδωσε καρπούς καθώς μέχρι το τέλος του 2018, η Κίνα είχε δημιουργήσει 640 εκατομμύρια mu με τέτοιους είδους χωράφια με την απόδοση των σιτηρών να έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως των 100 κιλών ανά mu κατά μέσο όρο. Η κατανάλωση νερού, λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων κατέγραψε μείωση 24.3 %, 13.8% και 19.1% αντίστοιχα ανά μονάδα έκτασης mu, καταδεικνύοντας την τεράστια δυναμική των νέων αγροτικών εκτάσεων. 
Η αξιοποιήση περισσότερων εκτάσεων με υψηλές αποδόσεις σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επίπεδα αγροτικού εκμηχανισμού και τις βελτιωμένες ποικιλίες σπόρων θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας. Οι πρακτικές αυτές θα βοηθήσουν επίσης στην επιθυμία της Κίνας να διασφαλίσει την πλεονεκτική της θέση στην παγκόσμια αγορά σιτηρών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zhang Xiaoshan, ακαδημαϊκός στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών. 
Η Κίνα δεν θα σταματήσει εδώ την εκστρατεία αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής αλλά σκοπεύει να αναπτύξει 800 εκατομμύρια mu με εκτάσεις που θα πληρούν υψηλού επιπέδου προδιαγραφές μέχρι το 2020 και 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2022. 
Προς το παρόν, τα δύο τρίτα της καλλιεργήσιμης γης στην Κίνα αποτελείται από κτήματα με χαμηλή και μέτρια απόδοση, ενώ οι μισές από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε αρδευτικές εγκαταστάσεις, δυσχεραίνοντας έτσι την παραγωγή υψηλότερων ποσοτήτων σιτηρών και γεωργικών προϊόντων. Οι προσπάθειες όμως της Κίνας για παροχή σύγχρονων αγροτικών εκτάσεων αναμένεται ότι θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής και της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. 
           (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)