Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

«The Wandering Earth»: η ταινία που έσπασε τα ταμεία στην Κίνα και το εξωτερικό

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:12:41
  • Προβολές:
  • 1135


Ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων σημείωσε η πρώτη κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο: «The Wandering Earth», που σκηνοθετήθηκε από τον Frant Gwo (Guo Fan). Αποτελεί συμπαραγωγή του Ομίλου Κινηματογράφου της Κίνας και της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών του Πολιτισμού του Πεκίνου. 
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άνοιξης, η ταινία επιστημονικής φαντασίας ήταν ο μεγαλύτερος νικητής στην αγορά κινηματογράφου, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Φεβρουαρίου 2019 και μέσα σε 10 μέρες έκοψε εισιτήρια αξίας 3.7 δισεκατομμυρίων γιουάν (541 εκατομμύρια δολάρια). 
Εκτός όμως από την τεράστια επιτυχία στα όρια της χώρας, η κινεζική παραγωγή κατέκτησε επίσης και τους κινηματογράφους της Αμερικής. Παρουσιάστηκε από την China Media Capital (CMC) σε 29 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, την ημέρα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και πλήθος κόσμου έσπευσε στις κινηματογραφικές αίθουσες για να απολαύσει την ενδιαφέρουσα παραγωγή από την Κίνα. Η ταινία παρουσιάστηκε στην κινεζική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. 
Η πλοκή της κινεζικής ταινίας είναι βασισμένη σε μια σύντομη ιστορία με τον ίδιο τίτλο, η οποία είναι γραμμένη από τον Liu Cixin, τον κορυφαίο Κινέζο συγγραφέα έργων επιστημονικής φαντασίας. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την πρώτη κινεζική ταινία που κέρδισε το πολύτιμο Βραβείο Hugo, ενώ η υπόθεσή της εκτυλίσσεται σε έναν μελλοντικό χρόνο, λίγο πριν τη στιγμή της αποκάλυψης. 
Παρουσιάζεται ο επικείμενος «θάνατος» του ήλιου, ο οποίος απειλεί με καταστροφή όλες τις μορφές ζωής στη γη. Σε αυτή την τόσο δύσκολή στιγμή, η Ηνωμένη Παγκόσμια Διακυβέρνηση αποφασίζει να υλοποιήσει ένα παράτολμο σχέδιο και να μετακινήσει όλον τον πλανήτη για να μπει στην τροχιά ενός ασφαλέστερου και πιο μακρινού αστερισμού. 
Η υλοποίηση αυτής της ταινίας απαίτησε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, -ένα ποσό τεράστιο για τα δεδομένα του κινεζικού κινηματογράφου-, ένα πρόγραμμα παραγωγής που διήρκησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια και μια ομάδα 7000 ατόμων. Η μεγάλη αυτή  προσπάθεια οδήγησε την κινεζική παραγωγή να σημειώσει τώρα αυτή την πρωτοφανή επιτυχία.