Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νυχτερινές επισκέψεις για πρώτη φορά στην Απαγορευμένη Πόλη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:12:01
  • Προβολές:
  • 1029


Το Μουσείο του Παλατιού -ή αλλιώς- η Απαγορευμένη Πόλη άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της το βράδυ και επέκτεινε τις ώρες λειτουργίας της δίνοντας τη δυνατότητα και για νυχτερινές επισκέψεις το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου 2019. 
   Η δυνατότητα αυτή δόθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για το Φεστιβάλ του Φανού αυτό το χρόνο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιμελητής του Μουσείου, Shan Jixiang.
   Το πιο διάσημο Μουσείο της χώρας παρουσίασε μερικά από τα πιο δημοφιλή ζωγραφικά έργα της αρχαίας κινεζικής τέχνης αυτές τις δύο μέρες, ενώ πλήθος επισκεπτών επέλεξε την περιήγηση στον αρχαιολογικό αυτό χώρο. Τα εισιτήρια για την πρώτη μέρα της νυχτερινής λειτουργίας του Μουσείου εξαντλήθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγιναν διαθέσιμα στο κοινό. Τα εισιτήρια για την δεύτερη μέρα της λειτουργίας του μουσείου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στον ιστότοπο του Μουσείου και εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. 
Η Απαγορευμένη Πόλη μπήκε πολύ νωρίς στο κλίμα του Φεστιβάλ του Φανού, αφού στολίστηκε με τεράστια βασιλικά φανάρια που αποτελούν και το σημείο αναφοράς της τρέχουσας έκθεσης του Μουσείου για τη νέα χρονιά. Οι στολισμοί και τα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε μια εποχή, περίπου 200 χρόνια πριν και περπατά σε μια βασιλική αυλή με όλη την λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπειά της. 
Η έκθεση για το νέο έτος του Χοίρου αποτελεί την μεγαλύτερη του είδους της στο Μουσείο του Παλατιού καθώς παρουσιάζει 885 κειμήλια με μερικά απ΄αυτά να είναι εξαιρετικά σπάνια κομμάτια της κινεζικής ιστορίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ του Φανού στην Κίνα γιορτάζεται την 15η ημέρα του πρώτου μήνα σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο και σηματοδοτεί τη λήξη των εκδηλώσεων για την παραδοσιακή Κινεζική Πρωτοχρονιά. Τα φαναράκια αρχικά υπήρχαν μόνο στην αυτοκρατορική αυλή και ήταν διαθέσιμα μόνο στους ανώτατους αξιωματούχους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά διαφορετικά σχέδια και σχήματα και υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία στην αγορά. 
Συμβολίζουν την επιθυμία των ανθρώπων να αφήσουν πίσω τον παλιό τους εαυτό και να υποδεχτούν τον καινούριο με τον οποίο θα πορευτούν το νέο έτος. Το χρώμα των φανών είναι πάντοτε κόκκινο γιατί συμβολίζει την καλή τύχη, ενώ πολλές φορές το σχήμα τους θυμίζει ζώα ή ακόμα πιο περίπλοκες μορφές. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: China Daily)