Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακοινώνονται οι στόχοι στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:11:20
  • Προβολές:
  • 998


Η επίσκεψη της Αντιπρωθυπουργού της Κίνας, Sun Chunlan στην Επαρχία Hebei στα μέσα Φεβρουαρίου 2019 σηματοδοτήθηκε από την ανακοίνωση των στόχων της χώρας για τη διεξαγωγή επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων με άψογη οργάνωση και ευγενή συναγωνισμό. 
   Η Κινέζα Αντιπρωθυπουργός, επισκεπτόμενη τη ζώνη όπου θα πραγματοποιηθούν τα χειμερινά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, τόνισε την ανάγκη για σταθερή και επίμονη προπόνηση και κάλεσε τους αθλητές να αγωνιστούν με το αίσθημα της τιμής και της αυτοπεποίθησης.
Στη διάρκεια της επιθεώρησής της, η Sun Chunlan είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει την κατασκευή των σταδίων, να ακούσει την αναφορά για την τρέχουσα κατάσταση της προετοιμασίας για τους Αγώνες του 2022, να παρακολουθήσει την προπόνηση των εθνικών ομάδων χιονοδρομίας αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους. 
Η ίδια τόνισε ότι: «η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Κίνας και ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουν να προωθήσουν ένα θετικό αθλητικό πνεύμα καθώς και το Ολυμπιακό πνεύμα για να ενισχύσουν το στόχο και την σκληρή δουλειά μας. Όλοι χρειάζεται να καταβάλετε εντατικές προσπάθειες για να βελτιώσετε τις αγωνιστικές σας ικανότητες, να κοπιάσετε για καλύτερα αποτελέσματα, να επιδείξετε εξαιρετικό ήθος και να κερδίσετε δόξα για την πατρίδα σας, δίνοντας λάμψη στη ζωή». 
Η προσεκτική οργάνωση και ο προγραμματισμός κάθε λεπτομέρειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων, γι’ αυτό και η αξιωματούχος της Κίνας ζήτησε την συνοχή των αρμόδιων και την κοπιαστική εργασία για τις προετοιμασίες του διαγωνισμού. 
Υπογράμμισε δε τη σπουδαιότητα της συγκέντρωσης και ανάλυσης της εμπειρίας του παρελθόντος, όσον αφορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το συντονισμό της προετοιμασίας, τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, την αθλητική επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες. Έδωσε ακόμη σαφείς οδηγίες, στις οποίες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Θα πρέπει να βρείτε τα σημεία που είναι αδύναμα και να τα επιδιορθώσετε, να επικεντρωθείτε στην επιστημονική εκπαίδευση και να ενισχύσετε την έρευνα στους κανόνες που ορίζουν τα διαφορετικά αθλητικά γεγονότα». 
Απαραίτητη συνθήκη για τη διεξαγωγή επιτυχημένων Αγώνων αποτελεί επίσης η εξασφάλιση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της χρήσης αναβολικών μεταξύ των αθλητών. Σε αυτό το ζήτημα, η Αντιπρωθυπουργός της Κίνας επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της μάχης εναντίον των αναβολικών, ενώ «η μηδενική ανοχή στη χρήση αναβολικών στις εθνικές ομάδες αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο. Ο στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τη διαφάνεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και να διασφαλίσουμε ότι τα αθλήματα πάγου και χιονιού θα είναι τόσο αγνά όσο ο πάγος και το χιόνι». 
Η Sun Chunlan αναφέρθηκε τέλος και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την συμμετοχή του ευρύτερου κοινού στα χειμερινά αθλήματα και την καλλιέργεια ενός αθλητικού πνεύματος που θα φτάσει σε όλους. Για αυτό το σκοπό ζήτησε από όλα τα αρμόδια τμήματα να εκμεταλλευτούν πλήρως τις ευκαιρίες που παρέχονται από τη διοργάνωση των Αγώνων και να προωθήσουν τα αθλήματα πάγου και χιονιού στο ευρύ κοινό, μέσα από την βελτίωση των υπηρεσιών για την αθλητική φυσική κατάσταση, την προώθηση της συντονισμένης ανάπτυξης των μαζικών αθλημάτων, της ευρύτερης αθλητικής βιομηχανίας και των ανταγωνιστικών αθλημάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθνικές ομάδες της Κίνας πραγματοποιούν ήδη προπονήσεις στα βουνά της περιοχής Chongli, βόρεια του Πεκίνου. Η περιοχή Zhangjiakou της επαρχίας Hebei, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πεκίνου, θα φιλοξενήσει τα περισσότερα αθλήματα χιονοδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022. Η περιοχή αυτή, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι θα αποτελέσει το κύριο μέρος διεξαγωγής των Αγώνων, έχει σημειώσει σπουδαία ανάπτυξη και ραγδαία αύξηση του τουρισμού και των επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα. 
   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)