Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ της Κίνας και της Εθνικής Δίαιτας της Ιαπωνίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:10:44
  • Προβολές:
  • 933


Στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου για τον μηχανισμό που αφορά τις ανταλλαγές μεταξύ του ανώτατου νομοθετικού σώματος της Κίνας και του ανώτατου οίκου της Εθνικής Δίαιτας της Ιαπωνίας, αντιπροσωπεία από διάφορα μέλη της Βουλής Συμβούλων της Ιαπωνίας ταξίδεψαν στο Πεκίνο και πραγματοποίησαν συζητήσεις με τον ανώτατο νομοθέτη της Κίνας, Li Zhanzhu. 
Ο Κινέζος αξιωματούχος, στη συνάντησή του με την ιαπωνική αποστολή τόνισε την σπουδαιότητα της συνεργασίας με την Εθνική Δίαιτα της Ιαπωνίας με απώτερο σκοπό την προώθηση των Σινο-Ιαπωνικών σχέσεων. 
Ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αυτό το χρόνο για την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των διμερών δεσμών, καθώς οι σχέσεις Κίνας- Ιαπωνίας επέστρεψαν στην σωστή πορεία της ανάπτυξής τους μετά τις τρεις συναντήσεις του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Shinzo Abe και την πραγματοποίηση σημαντικής συναίνεσης. 
«Οι δύο πλευρές θα πρέπει να εφαρμόσουν τη συμφωνία των αρχηγών των δύο χωρών, να ενισχύσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη στον τομέα της στρατηγικής ασφάλειας και να επεκτείνουν την πρακτική συνεργασία σε πεδία, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και οι ανταλλαγές μεταξύ των νέων ανθρώπων», υπογράμμισε ο Κινέζος αξιωματούχος. 
Από την πλευρά της Ιαπωνίας, ο Ninoyu Satoshi, επικεφαλής της αποστολής και μέλος της Βουλής των Συμβούλων της χώρας επεσήμανε ότι η Εθνική Δίαιτα της Ιαπωνίας επιθυμεί να ενισχύσει τις επαφές και την αμοιβαία κατανόηση με την Εθνική Λαϊκή Επιτροπή της Κίνας και να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην φιλική γειτονία των δύο χωρών. 
Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αντιμετωπίσει πολλές δοκιμασίες και διακυμάνσεις αλλά το 2018 αποφάσισαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τους δεσμούς και να διατηρήσουν μια κοινή στάση απέναντι στον εμπορικό πόλεμο, με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, να δηλώνει ότι «οι σχέσεις Κίνας - Ιαπωνίας κινούνται σε μια κατεύθυνση εξαιρετικής βελτίωσης».
Αξίζει να σημειωθει ότι στην Ιαπωνία η Εθνική Δίαιτα (Kokkai) είναι διθάλαμη: η Βουλή των Αντιπροσώπων (Shugi-in) αριθμεί 480 αιρετά μέλη με 4ετή θητεία που εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες και 180 μέλη που εκλέγονται αναλογικά σε 11 διαμερίσματα. 
Η Βουλή των Συμβούλων (Sangi-in) αριθμεί 242 μέλη, που εκλέγονται για 6ετή θητεία, από τα οποία τα 146 σε 47 μονοεδρικές και πολυεδρικές περιφέρειες με απλή μη μεταβιβάσιμη ψήφο και 96 με αναλογική σε εθνικό επίπεδο.