Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

O Κινέζος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής του Ιράν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-23 22:08:55
  • Προβολές:
  • 475


Στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού πραγματοποίησαν συζητήσεις ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τον Πρόεδρο της Ιρανικής Βουλής, Ali Larijani την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019. 
Στη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι παρ’ όλες τις αλλαγές στη διεθνή και εγχώρια κατάσταση, η Κίνα είναι αποφασισμένη να αναπτύξει μια συνολική στρατηγική συνεργασία με το Ιράν, η οποία θα παραμείνει αναλλοίωτη και σταθερή. 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μακρά ιστορία φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης των δύο χωρών, η οποία έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια. Ο Κινέζος Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι η Κίνα ενδιαφέρεται πάντα για την ειρήνη και υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ διεθνών και τοπικών πολιτικών κομμάτων, έτσι ώστε να εισαχθεί η Μέση Ανατολή σε μια πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Από την πλευρά του Ιράν, ο Πρόεδρος της Βουλής Ali Larijani, επεσήμανε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει και αναπτύσσει τις σχέσεις με την Κίνα με μια στρατηγική και μακροχρόνια προοπτική. «Η ενίσχυση της διμερούς φιλικής συνεργασίας δεν αποτελεί μόνο βασικό ενδιαφέρον και των δύο χωρών, αλλά είναι σημαντική και για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Ασίας και όλου του κόσμου γενικότερα. Υπό τις νέες συνθήκες, το Ιράν επιθυμεί να εμβαθύνει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη με την Κίνα, να προωθήσει την πρακτική συνεργασία και να αυξήσει την αμοιβαία στήριξη σε διεθνή και τοπικά ζητήματα» προσέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής του Ιράν.