Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην καταπολέμηση της φτώχειας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-15 18:42:27
  • Προβολές:
  • 739


Στον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας συμβάλουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2022 στην Κίνα. 
      Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωσή τους βοηθούν πολλές περιοχές να αναπτύξουν τα χειμερινά αθλήματα και να αυξήσουν την τουριστική τους κίνηση και κατ’ επέκταση να βελτιώσουν την οικονομική τους ανάπτυξη. 
Η πόλη Chοngli έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο στην απομάκρυνση από τη φτώχεια ενώ φέτος αναμένεται ότι θα βγει εντελώς από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. 
Η πόλη Chongli της Zhangjiakou στην επαρχία Hebei βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πεκίνου και έχει γίνει ένας διάσημος χιονοδρομικός προορισμός από τότε που ανακοινώθηκε ότι θα φιλοξενήσει τα περισσότερα αγωνίσματα χιονοδρομιών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. 
Από το 2015, που το Πεκίνο κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι προσπάθειες για την εξάλειψη της φτώχειας στην πόλη Chongli εστιάστηκαν στην ανάπτυξη του τουρισμού της, την ενίσχυση της βιομηχανίας πάγου και χιονιού, στην καλλιέργεια λαχανικών και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων. 
Τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες ανάπτυξής της είναι εντυπωσιακά καθώς το ποσοστό φτώχειας στην περιοχή έπεσε από το 16.81% στο τέλος του 2015 στο 0.44% στο τέλος του 2018, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zhao Zan, διοικητής της περιοχής Chongli.