Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη 16 αρχαίων τάφων στην Ανατολική Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-15 18:41:29
  • Προβολές:
  • 845


Μια συλλογή ζωγραφισμένων πήλινων μορφών χρονολογούμενων από τη Δυτική Δυναστεία Han (202 π.Χ. -8 μ.Χ.) ανακαλύφθηκαν στα προάστια της περιοχής Qingdao, στην επαρχία Shandong της Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχαιολόγων της περιοχής. Η ανακάλυψη ζωγραφισμένων μορφών αποτελεί την πρώτη του είδους της στη Χερσόνησο Jiaodong, η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές Qingdao, Yantai και Weihai. 
Η ανασκαφή για την εύρεση των αρχαιοτήτων ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 με τη βοήθεια των μη επανδρωμένων οχημάτων και της δορυφορικής πλοήγησης και είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη 16 συνολικά αρχαίων τάφων που περιείχαν τις πήλινες μορφές. Οι μορφές αυτές εξετάστηκαν από τους αρχαιολόγους, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για φιγούρες πολεμιστών και υπηρετών. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lin Yuhai, διευθυντής του Δημοτικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιολογίας της περιοχής Qingdao, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα η αρχαιολογική ομάδα είναι η διατήρηση του χρώματος στις μορφές. 
Η συγκεκριμένη ανακάλυψη αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες στην περιοχή και γι’ αυτό μια ομάδα ειδικών επιστημόνων και αρχαιολόγων απ’ όλη τη χώρα θα συμμετάσχει στην συντήρηση και προστασία των ευρημάτων.