Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

170 δισ. Γιουάν η μείωση της φορολογίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-15 18:39:56
  • Προβολές:
  • 831


Τη στήριξη και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα επιδιώκει η Κίνα με την εφαρμογή μιας σειράς ευνοϊκών μέτρων για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ειδικότερα στις πόλεις που δεν είναι κοντά στην πρωτεύουσα. 
   Στην πόλη Shenzhen συγκεκριμένα, έχουν ληφθεί ποικίλα μέτρα στήριξης της οικονομίας με ένα από τα σημαντικότερα να είναι η μείωση της φορολόγησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές φορολογίας της Shenzhen, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πλήρωσαν πολύ λιγότερους φόρους σε σχέση με το 2017. 
Το ποσό μείωσης της φορολογίας αποτέλεσε πάνω από το 70% των συνολικών μειώσεων φόρων από χρόνο σε χρόνο, φτάνοντας τα 170.57 δισεκατομμύρια Γιουάν (πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια) τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης φορολογίας της πόλης Shenzhen στην επαρχία Guangdong.
O ιδιωτικός τομέας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην οικονομία της πόλης και συμβάλει σε ποσοστό 70% των συνολικών εσόδων από τη φορολογία. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2018, ο αριθμός των ιδιωτικών εταιριών στη Shenzhen αριθμούσε 1.86 εκατομμύρια, αποτελώντας το 96% των συνολικών επιχειρήσεων στην πόλη. 
Με αυτή τη βάση, οι τοπικές αρχές της Shenzhen εφάρμοσαν μια σειρά ευνοϊκών φορολογικών πολιτικών για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, ενός τομέα με σημαντικές προοπτικές στην αγορά. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν μειώσεις φόρου που ξεπέρασαν τα 71 δισεκατομμύρια Γιουάν στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας τον προηγούμενο χρόνο. 
Για την ενίσχυση όμως των ιδιωτικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της δράσης τους, οι αρχές της Shenzhen συνεργάστηκαν επίσης με πολλαπλές τράπεζες έτσι ώστε να παρέχουν καινοτόμες οικονομικές υπηρεσίες βασισμένες σε ιδιωτικές πιστώσεις των εταιριών για την πληρωμή του φόρου. Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να προσφερθούν διευκολύνσεις στις εταιρείες και να τις βοηθήσουν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Shenzhen της νότιας Κίνας, ήταν η πρώτη και μία από τις πιο επιτυχημένες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) της Κίνας. Τα τελευταία χρόνια σημειώνει όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη ενώ το σύγχρονο αστικό τοπίο της είναι αποτέλεσμα της δυναμικής οικονομίας και της πολιτικής της «μεταρρύθμισης και του ανοίγματος», που έχει υιοθετήσει η Κίνα. 
Περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ξένων επενδύσεων έχουν δοθεί σε ξένες εταιρίες και κοινοπραξίες, αρχικά κυρίως στον τομέα της μεταποίησης, αλλά πιο πρόσφατα στην υπηρεσία βιομηχανιών. Η Shenzhen θεωρείται σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο. Είναι το οικονομικό κέντρο της νότιας Κίνας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια παγκοσμίως.
Πολλές επιτυχημένες εταιρίες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, όπως η BYD, Dingoo, G’Five, Hasee, Huawei, JXD, Konka, Netac, Skywort, Tencent και ZTE έχουν την έδρα τους στην Shenzhen, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: China Daily)