Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα επιταχύνει την κυκλοφορία νέων αντικαρκινικών φαρμάκων και την ανακούφιση από τη φτώχεια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-15 18:39:11
  • Προβολές:
  • 1016


Μια σειρά μέτρων λαμβάνει η Κίνα για την ταχύτερη κυκλοφορία των νέων αντικαρκινικών φαρμάκων στη χώρα και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών σε όλες τις πόλεις και επαρχίες της. 
   Όπως αναφέρθηκε στην διοικητική συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου με προεδρεύοντα τον Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, η Κίνα αποφάσισε να  μειώσει κι άλλο τον απαιτούμενο χρόνο για την άδεια κυκλοφορίας και την έγκριση νέων φαρμάκων για τον καρκίνο, ενώ θα λάβει κι άλλες πρωτοβουλίες για την μείωση της τιμής τους. 
Γι’ αυτό το σκοπό, ειδικοί επιστήμονες θα συνεργαστούν για να συλλέξουν νέα φάρμακα από το εξωτερικό, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για επείγοντα κλινικά περιστατικά. Παράλληλα, οι σχετικές πολιτικές εισαγωγής θα βελτιωθούν με σκοπό να επιτευχθεί η ταχύτερη κυκλοφορία των φαρμάκων στην Κίνα, σύμφωνα με δήλωση που ανακοινώθηκε μετά την ειδική συνεδρίαση. 
Εκτός όμως από την προσπάθεια για την ταχύτερη κυκλοφορία των φαρμάκων, η χώρα θα μεριμνήσει για τη διασφάλιση της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των ασθενών που πάσχουν από την ασθένεια του καρκίνου καθώς και για την παροχή ευνοϊκών πολιτικών για τον φόρο προστιθέμενης αξίας σε φάρμακα που αφορούν την αντιμετώπιση σπάνιων παθήσεων.
Στο πλαίσιο της διοικητικής συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της φτώχειας το επόμενο διάστημα. Αποφασίστηκε λοιπόν η ενίσχυση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φτώχειας με απώτερο στόχο να βγουν τουλάχιστον άλλα δέκα εκατομμύρια άνθρωποι από τα όρια της φτώχειας μέσα στο 2019. 
Ήδη, μόνο το 2018 τα μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας απέφεραν σπουδαία  αποτελέσματα καθώς 13.86 εκατομμύρια άνθρωποι ξέφυγαν από τα όρια της φτώχειας και είδαν την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται σημαντικά. 
Στοιχεία από το Τμήμα Ανάπτυξης και Ανακούφισης από τη Φτώχεια του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας έδειξαν ότι η νέα προσέγγιση για τον περιορισμό της φτώχειας, η οποία αφορά την ανάπτυξη ανερχόμενων επιχειρήσεων, όπως αυτές που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τον εγχώριο τουρισμό σε φτωχές περιοχές, έχει αποφέρει σπουδαία αποτελέσματα.
Τα έργα υποδομής σε φτωχές περιοχές έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς μόνο το 2018 περίπου 208.000 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων χτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής εκστρατείας. Επιπρόσθετα, νέα πρόοδος έχει σημειωθεί στην αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροδότησης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη φτώχεια, ενώ πλέον το 94% των χωριών καλύπτεται με ευρωζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου.