Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Li Hui: η Κίνα επιδιώκει μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας - Ρωσίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-15 18:38:01
  • Προβολές:
  • 901


Σε υπογεγραμμένο άρθρο του Li Hui, πρέσβη της Κίνας στη Ρωσία, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα People’s Daily της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2019, αναφέρεται χαρακτηριστικά η επιθυμία του ίδιου αλλά και της Κίνας για αύξηση των επαφών με την Ρωσία και την ανάπτυξή τους σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο το έτος που διανύουμε. 
Με αφορμή την 70η επέτειο από την ίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, οι δύο χώρες θα διεξάγουν φέτος μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συζητήσεις και επαφές, σύμφωνα με τον Κινέζο πρέσβη στη Ρωσία. 
Η Κίνα, υπογράμμισε, έχει την επιθυμία να συνεργαστεί με τη Ρωσία στην υλοποίηση της σημαντικής συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε από τους αρχηγούς των δύο χωρών και επιδιώκει την σύμπραξη με την Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». Η Κίνα θεωρεί πολύ σημαντική την ισχυροποίηση της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των λαών και «οι δύο χώρες θα πρέπει να εργαστούν χέρι – χέρι για να επιτύχουν την εθνική ανανέωση και να αναπτύξουν ένα νέο μοντέλο διεθνών σχέσεων και μια κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα», έγραψε ο Li Hui. 
Τις τελευταίες επτά δεκαετίες οι διμερείς δεσμοί των δύο χωρών παραμένουν ισχυροί και συνεχίζουν να αναβαθμίζονται, σημείωσε ο Li Hui, ενώ συμπλήρωσε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες θα σημειώσει νέα πρόοδο αυτή τη χρονιά με την φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη να καταγράφει περαιτέρω βελτίωση. 
Ο Πρέσβης χαρακτήρισε το έτος 2018 ως «μια πολύ καρποφόρα χρονιά» όσον αφορά τις διπλωματικές σχέσεις, καθώς οι δύο χώρες κατάφεραν να διευρύνουν αποτελεσματικά τη συνεργασία τους σε ποικίλους τομείς και να αυξήσουν τα έσοδα από το διμερές εμπόριο στα 107.06 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 27.1% από το 2017. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες απολαμβάνουν στενή συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού ενώ διατηρούν ίδια στάση και στηρίζουν η μία την άλλη σε πολυάριθμα παγκόσμια ζητήματα.