Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του κράτους το 2019

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-15 18:37:27
  • Προβολές:
  • 1031


Με την έλευση του νέου έτους του Χοίρου στην Κίνα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετέχουν σε συνέδρια και συναντήσεις για να προγραμματίσουν όλα τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη του κράτους αυτή τη χρονιά. 
Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνεδρίαση μετά την επιθεώρηση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας, στην οποία -με προεδρεύοντα τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Κίνας Han Zheng- συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα για την οικονομική ανάπτυξη το 2019.
Ο Κινέζος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός τόνισε αρχικά ότι απαιτούνται σκληρές και στοχευμένες προσπάθειες για την έναρξη της νέας χρονιάς με οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. 
Ανέφερε ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας οφείλει να διαδραματίσει ακόμα σπουδαιότερο ρόλο στην αναζήτηση καίριων στρατηγικών, τον συντονισμό των βασικών πολιτικών, την προώθηση μεγάλων προγραμμάτων και την ανάλυση των γενικών τάσεων με σκοπό την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την επίτευξη μιας δημιουργικής χρονιάς. 
Παράλληλα, η Επιτροπή θα πρέπει να ανανεώσει και να βελτιώσει τον μακρο-έλεγχο, να εφαρμόσει τις πολιτικές μείωσης της φορολογίας και των δασμών, να σταθεροποιήσει τις επενδύσεις και να προωθήσει μεγάλα μεταρρυθμιστικά μέτρα σε τομείς όπως η οικονομία, οι φόροι, οι κρατικές επιχειρήσεις, η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο καθώς και οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί μηχανισμοί. 
Σημαντικό έργο της Επιτροπής θα είναι επίσης η εποπτεία της κατάστασης στην εργασιακή απασχόληση και η λήψη μέτρων για την σταθεροποίησή της καθώς και η αναβάθμιση της οικοδόμησης της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». Η συντονισμένη ανάπτυξη της περιοχής Πεκίνο- Τιαντζίν- Χεμπέι θα αποτελέσει ακόμη αναπόσπαστο τμήμα του κυβερνητικού σχεδίου για αυτήν την χρονιά, ενώ η περαιτέρω προώθηση της κατασκευής της Νέας Περιοχής Xiongan με έναν ανοιχτό και προσανατολισμένο στην αγορά μηχανισμό, θα λάβει πρωτεύουσα θέση στους φετινούς στόχους. 
Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι θα πρέπει να καταβληθούν ισχυρές προσπάθειες για την προώθηση μιας υψηλής ποιότητας ανάπτυξης στην Οικονομική Ζώνη του Ποταμού Yangtze, την οικοδόμηση της Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, την βελτίωση του πολιτικού πλαισίου για την ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη Hainan καθώς και για την αναβαθμισμένη ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το δέλτα του Ποταμού Yangtze. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας δημιουργήθηκε το 2003 και αποτελεί μια μακροοικονομική υπηρεσία διαχείρισης με βασικές της λειτουργίες την μελέτη και τη διαμόρφωση πολιτικών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και τη διατήρηση της ισορροπίας στην οικονομική ανάπτυξη και την καθοδήγηση της αναδιάρθρωσης του οικονομικού συστήματος της Κίνας.
        (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)