Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σε δοκιμαστική λειτουργία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-09 19:11:24
  • Προβολές:
  • 1030


Τα αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό αποτελούν πια πραγματικότητα και δεν απέχουν πολύ από την συνολική εφαρμογή τους στην Κίνα. Πρόσφατα, η εταιρία Baidu έθεσε σε δοκιμαστική λειτουργία ένα στόλο 22 οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της επαρχίας Shanxi, στην βόρεια Κίνα. 
Τα οχήματα, εξοπλισμένα με το αυτόνομο οδηγικό σύστημα Baidu Apollo, ολοκλήρωσαν μια σειρά δοκιμασιών σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου στην πόλη Yangquan. 
Το τεστ περιελάμβανε την οδήγηση μέσα από έναν σταθμό διοδίων, τη διέλευση ενός τούνελ 10 χιλιομέτρων, την οδήγηση πάνω σε μια γέφυρα καθώς και την εκτέλεση πορείας τόσο στην ευθεία όσο και στις στροφές. Η μέση ταχύτητα των οχημάτων ήταν 80 χιλιόμετρα την ώρα και εκτέλεσαν με επιτυχία την κάλυψη 26 χιλιομέτρων. Ολοκλήρωσαν ακόμα την δοκιμασία της οδήγησης με σταθερή ταχύτητα, την ενσωμάτωση στην κίνηση, την αλλαγή λωρίδων και την αντιμετώπιση άλλων ποικίλων περιπτώσεων που προέκυψαν στον αυτοκινητόδρομο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική εταιρία Baidu αποτελεί κολοσσό της τεχνητής νοημοσύνης και ιδρύθηκε το 2000 με έδρα το Πεκίνο. Το Project Apollo της Baidu είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και πάνω από 100 διεθνείς εταίρους, που συνεργάστηκαν με την εταιρία έως το 2018.