Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ρεκόρ πτήσεων από το Hong Kong πριν την Κινεζική Πρωτοχρονιά

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-09 19:10:30
  • Προβολές:
  • 971


Η μεγαλύτερη γιορτή για την Κίνα, η Κινεζική Πρωτοχρονιά έφτασε κι οι Κινέζοι σε όλες τις μεριές του κόσμου βρίσκουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν είτε στην πατρίδα τους είτε σε άλλα μέρη του εξωτερικού. Έτσι, οι αεροπορικές εταιρίες βλέπουν τις πτήσεις τους γεμάτες και την κίνηση στα αεροδρόμια ιδιαίτερα αυξημένη. 
Φέτος, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Hong Kong πραγματοποίησε 2.467 πτήσεις μόνο το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, θέτοντας έτσι ένα νέο ρεκόρ σε μια μόλις μέρα, όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Περιοχής. 
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσης από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έδειξαν ότι μεταξύ των 2.467 πτήσεων, οι 1226 αφορούσαν κινήσεις πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Hong Kong και 1241 υπερπτήσεις, οι οποίες σηματοδότησαν επίσης ένα νέο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό υπερπτήσεων που διαχειρίστηκαν από το σχετικό Τμήμα.
Το διάστημα μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας διαχειρίστηκε κατά μέσο όρο 2380 πτήσεις την ημέρα, με τον αριθμό αυτό να παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 5% συγκρινόμενο με την ίδια περίοδο πέρσι, που ο αριθμός έφτανε τις 2265 πτήσεις. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Simon Li, γενικός διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Hong Kong, ο αριθμός αυτός φέτος παρουσίασε σημαντική αύξηση δύο εβδομάδες πριν την Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, καταδεικνύοντας την ισχυρή ανάγκη για την εναέρια κυκλοφορία. 
Η μεγάλη αυτή κινητικότητα και χρήση των εναέριων μεταφορών δημιούργησε την ανάγκη για αξιοποίηση πρόσθετου προσωπικού, που συνέβαλε στην εξυπηρέτηση της εποχιακής κίνησης και στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ομαλής διεξαγωγής της εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των γιορτών.