Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σταθερή αύξηση του πολιτιστικού τομέα της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-09 19:09:27
  • Προβολές:
  • 1069


Το άνοιγμα και οι προσπάθειες της Κίνας για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της χώρας συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των τομέων της κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του πολιτιστικό τομέα. 
  Ο πολιτιστικός τομέας της Κίνας καθώς κι όλες οι σχετικές επιχειρήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας. Τα συνολικά έσοδα από τον συγκεκριμένο τομέα και τις σχετικές υπηρεσίες έφτασαν τα 8.93 τρισεκατομμύρια Γιουάν (περίπου 1.33 τρισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 8.2% από χρόνο σε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής σε πάνω από 60.000 εταιρίες στην Κίνα. 
Πιο συγκεκριμένα, επτά από τους εννέα τομείς που σχετίζονται με τον πολιτισμό κατέγραψαν αύξηση των εσόδων τους τον προηγούμενο χρόνο, με τους τρεις απ’ αυτούς να αναφέρονται σε διψήφια αύξηση. 
Από τους τομείς που σημείωσαν άνοδο των εσόδων τους, οι υπηρεσίες αναζήτησης και πληροφοριών κατέγραψαν την γρηγορότερη αύξηση το 2018 με συνολικά έσοδα 809.9 δισεκατομμύρια Γιουάν (120.73 δισ. δολάρια) και σε ποσοστό 24% από το προηγούμενο έτος. 
Παράλληλα, τα έσοδα από τις υπηρεσίες δημιουργικού σχεδιασμού και πολιτιστικών εκπομπών ανήλθαν σε 1.11 τρισεκατομμύρια Γιουάν (170 δισεκατομμύρια δολάρια) και 1.02 τρισεκατομμύρια Γιουάν (150 δισεκατομμύρια δολάρια) αντίστοιχα, με αύξηση 16.5% και 12%. 
Η ανατολική Κίνα ήταν εκείνη που παρέμεινε ο μεγαλύτερος παράγοντας αύξησης των εσόδων, συγκεντρώνοντας 6.87 τρισεκατομμύρια Γιουάν (1.02 τρισεκατομμύρια δολάρια) και αποτελώντας το 77% των συνολικών εσόδων. Από την άλλη μεριά, οι πολιτιστικοί τομείς στην δυτική Κίνα σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 12.2% από τον προηγούμενο χρόνο, αποτελώντας την ταχύτερη σε εθνικό επίπεδο, όπως ανέφερε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.