Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Σαγκάη βέβαιη ότι θα πετύχει τον αναπτυξιακό της στόχο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-09 19:08:31
  • Προβολές:
  • 855


Μετά την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών στη Σαγκάη και τα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματά της, η πόλη είναι ακόμα πιο σίγουρη για τη θετική οικονομική της ανάπτυξη το επόμενο διάστημα. 
   Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης σε δελτίο τύπου στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης της δημοτικής συνόδου στις 31 Ιανουαρίου 2019, η Σαγκάη θα καταβάλει ισχυρές προσπάθειες για την ανάπτυξη της οικονομίας της σε μια σταθερή βάση, πάντοτε σύμφωνα με τον προγραμματισμένο στόχο της αύξησης του ΑΕΠ σε ποσοστό 6-6.5% αυτή τη χρονιά. 
Στη συνέντευξη τύπου, που συμμετείχαν πάνω από 100 δημοσιογράφοι τόσο από την Κίνα όσο και από το εξωτερικό, οι αξιωματούχοι του δήμου της Σαγκάης κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν τον οικονομικό προγραμματισμό και την προοπτική της Σαγκάης για το 2019, την επέκταση της ζώνης ελεύθερου εμπορίου, την ίδρυση μιας νέας επιτροπής στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, καθώς και τη διοργάνωση της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο αυτού του έτους. 
Η ανάπτυξη της Σαγκάης δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση καθώς «αντιμετωπίζει πολλές αβεβαιότητες αυτό το χρόνο. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα επιτύχουμε το στόχο της οικονομικής ανάπτυξης, γεγονός που θα απαιτήσει τις σκληρές προσπάθειες όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ying Yong, δήμαρχος της πόλης. 
Όσον αφορά την επέκταση της Πιλοτικής Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της Κίνας και την ευρέως αναμενόμενη επιτροπή επιστήμης και τεχνολογίας στο χρηματιστήριο της πόλης, ο δήμαρχός της ανέφερε ότι η δημοτική κυβέρνηση πραγματοποιεί ήδη συζητήσεις με την κεντρική κυβέρνηση και σύντομα θα δημοσιοποιήσει λεπτομερείς σχεδιασμούς γύρω από αυτό το θέμα. 
«Σκεφτόμαστε να οικοδομήσουμε μια ζώνη επίδειξης για την αναβαθμισμένη ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το Δέλτα του Ποταμού Yangtze», σημείωσε ο κος Ying, συμπληρώνοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται ήδη αυτό το σχέδιο. 
Σημαντικό επίσης θέμα της συνέντευξης τύπου ήταν η έγκριση του δημοτικού κανονισμού για την διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, καθώς «τον προηγούμενο χρόνο πραγματοποιήσαμε εξαιρετική προσπάθεια για τη μείωση των σκουπιδιών και εγκαινιάσαμε πιλοτικά προγράμματα περιορισμού των απορριμμάτων σε γειτονιές σε έξι περιφέρειες. Πάνω από 3.300 σταθμοί ανακύκλωσης και 15 εγκαταστάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ήδη υπό κατασκευή», υπογράμμισε ο κος Ying.  
Η προστασία του περιβάλλοντος και η λήψη πρωτοβουλιών για την μείωση της επιβάρυνσής του αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Σαγκάης αλλά και της Κίνας γενικότερα ενώ «η μείωση των απορριμμάτων θα πρέπει να αποτελέσει τάση στην κοινωνία μας και ενθαρρύνω τον καθένα μας να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία. Το επόμενο βήμα θα πραγματοποιηθεί από την δημοτική μας κυβέρνηση η οποία θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ο νέο εγκριθείς κανονισμός εφαρμόζεται πλήρως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε ο δήμαρχος της Σαγκάης. 
Στο δελτίο τύπου αναφέρθηκαν ακόμα τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ανανέωση της αγροτικής περιοχής και την αύξηση της κοινωνικής ευημερίας, έτσι ώστε η Σαγκάη να σημειώσει ακόμα σημαντικότερα επιτεύγματα. 
Η Σαγκάη αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές πόλεις της Κίνας και γι’ αυτό οι προσπάθειες ανάπτυξής της αποτελούν προτεραιότητα της κεντρικής ηγεσίας. 
   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: China Daily)