Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σταθερή αύξηση του εγχώριου τουρισμού στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-02 23:40:15
  • Προβολές:
  • 974


Ραγδαία αύξηση του εγχώριου τουρισμού σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην Κίνα με τον τομέα αυτό να αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και ισχυρούς οδηγούς ανάπτυξης στη χώρα. 
   Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, το 2018 ο εγχώριος τουρισμός αφορούσε συνολικά 5.54 δισεκατομμύρια ταξίδια, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 10.76% από χρόνο σε χρόνο. 
Ο εγχώριος τουρισμός απέφερε συνολικά 5.13 τρισεκατομμύρια Γιουάν (764 δισεκατομμύρια δολάρια) στα συνολικά έσοδα όλου του τουριστικού τομέα τον προηγούμενο χρόνο και σημείωσε αύξηση 12.3% σε σύγκριση με το 2017, όπως ανέφερε το Υπουργείο σε σχετικό δελτίο τύπου στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
Με την αυξανόμενη ζήτηση των πολιτών για πολιτιστικά αγαθά, η χώρα κατέγραψε επέκταση στην κατά κεφαλήν κατανάλωση στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της διασκέδασης σε ποσοστό 6.7% σε 2.226 Γιουάν (331 δολάρια) το 2018. Η επέκταση αυτή αποτελεί το 11.2 % της συνολικής αύξησης της κατανάλωσης σε κάθε άτομο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Υπουργείο. 
Καθώς η αστικοποίηση συνεχίζει να βελτιώνει σταθερά το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων στη χώρα, τα τελευταία χρόνια η αύξηση της κατανάλωσης στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού συνεχίζει να αυξάνεται κι έχει αναπτυχθεί σε μια νέα οικονομική περιοχή ανάπτυξης. 
Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου επεσήμαναν την σπουδαιότητα της παροχής ποιοτικών πολιτιστικών και τουριστικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Φεστιβάλ της Άνοιξης και κάλεσαν για περαιτέρω προσπάθειες στην προώθηση των περιοχών που προσφέρουν νέες πηγές τουρισμού, όπως τα χειμερινά αθλήματα και τις περιηγήσεις στα νερά των πηγών. Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τουρισμού ειδικά κατά την περίοδο της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, που θα εορταστεί το Φεστιβάλ της Άνοιξης, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την στήριξη του εγχώριου τουρισμού.