Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ Κίνας και Ιρλανδίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-02 23:39:34
  • Προβολές:
  • 862


Ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της 40ης επετείου από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
Οι οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί δεσμοί μεταξύ Ιρλανδίας και Κίνας έχουν ενισχυθεί σημαντικά και έχουν αποδειχθεί αμοιβαίως επωφελείς από τότε που οι δύο χώρες εγκαινίασαν τις διπλωματικές τους σχέσεις, 40 χρόνια πριν, ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Επιχειρηματικότητας, Εταιριών και Καινοτομίας της Ιρλανδίας, Heather Humphreys. 
Επεσήμανε δε ότι «το εμπόριο και οι επενδύσεις αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων Ιρλανδίας - Κίνας καθώς οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών υπολογίζονται τώρα σε πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια) και υπάρχει η ελπίδα για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια». 
Τα στοιχεία αυτά αφορούν το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών με την κινεζική ηπειρωτική χώρα, το Hong Kong και το Macao, ενώ τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κινεζική πλευρά καλύπτουν το εμπόριο των αγαθών μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και της Ιρλανδίας και αναφέρουν εμπορικές ανταλλαγές της τάξεως των 14.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. 
 «Η συνεργασία μας στον τομέα της γεωργίας και των αγροτικών προϊόντων είναι εξίσου σημαντική καθώς οι συνολικές εξαγωγές τροφίμων από την Ιρλανδία στην Κίνα είναι πρωτοφανείς διότι άγγιξαν τα 974 εκατομμύρια ευρώ το 2017 με την πλειοψηφία των αγαθών να είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το χοιρινό κρέας και τα θαλασσινά. Τον προηγούμενο χρόνο καταγράψαμε την επανεισαγωγή του Ιρλανδικού βόειου κρέατος στην κινεζική αγορά και η Ιρλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σημείωσε αυτή την επιτυχία». 
 Όσον αφορά τον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων, η Υπουργός της Ιρλανδίας σημείωσε ότι οι κινεζικές εταιρίες έχουν ισχυρή παρουσία στην Ιρλανδία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμμετοχή της χώρας της στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Σαγκάης, η οποία απέφερε συμφωνίες άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ για τις Ιρλανδικές εταιρίες. Το γεγονός αυτό, σχολίασε, καταδεικνύει την επιτυχημένη παρουσία των ιρλανδικών εταιριών στην κινεζική αγορά, ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες συνεργασίες και ευκαιρίες.