Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα προχωρά σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ιταλία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-02 23:38:41
  • Προβολές:
  • 1041


Στη Ρώμη συναντήθηκαν ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Giuseppe Conte, όπου συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους. 
   Ο Κινέζος εκπρόσωπος ταξίδεψε στην Ιταλία για να συμμετάσχει στην 9η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροποπής Κίνας - Ιταλίας μετά από πρόσκληση του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών Enzo Moavero Milanesi, με τον οποίο πραγματοποίησε επίσης συζητήσεις. 
Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συμφώνησαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου την προώθηση των διμερών σχέσεών τους σε νέα ύψη, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Palazzo Chigi, ο Ιταλός Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ. 
Τόνισε ότι η Ιταλία αποδίδει εξαιρετική σημασία στις σχέσεις της με την Ασιατική χώρα και ελπίζει στη διατήρηση υψηλού επιπέδου ανταλλαγών και στην εμβάθυνση της αμοιβαίας συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, οι επενδύσεις και η ενέργεια. 
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεργαστεί με την Κίνα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και είναι πρόθυμη να αναπτύξει νέα σημεία για διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. 
Από την πλευρά της Κίνας, ο Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi σημείωσε ότι η Κίνα και η Ιταλία αποτελούν το γενέθλιο τόπο του ανατολικού και του δυτικού πολιτισμού αντίστοιχα και απολαμβάνουν φιλικές ανταλλαγές από την αρχαία εποχή. Φέτος, ολοκληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυση της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο επόμενος χρόνος θα σηματοδοτήσει την 50η επέτειο από την ίδρυση των διπλωματικών τους σχέσεων.
 Η Κίνα καλωσορίζει την Ιταλία και την καλεί να συμμετάσχει ενεργά στην οικοδόμηση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» έτσι ώστε να επωφεληθούν κι οι δύο λαοί αλλά και να προωθηθεί η Ευρωασιατική διασύνδεση και ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος. 
Η Κίνα επεκτείνει το άνοιγμά της και η δυναμική της αγοράς της αυξάνεται σταθερά, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες και για άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να ενθαρρύνει πιστοποιημένες κινεζικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ιταλία καθώς πιστεύει ότι η χώρα αυτή θα τους προσφέρει ένα δίκαιο οικονομικό περιβάλλον.