Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Λι Κετσιάνγκ: Συνολική συνεργασία με το Κατάρ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-02-02 23:36:44
  • Προβολές:
  • 675


Στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ με τον Σεΐχη Tamim Bin Hamad al-Thani, εμίρη του Κατάρ στις 31 Ιανουαρίου 2019, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις των δύο χωρών. 
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας και να ενισχύσει τη συνολική σύμπραξη με το Κατάρ, έτσι ώστε να επωφεληθούν κι οι δύο λαοί. «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών απολαμβάνουν μια υγιή και σταθερή ανάπτυξη με τις συνεργασίες στο εμπόριο, τις επενδύσεις και τους άλλους τομείς να αυξάνονται ραγδαία. Ως μια αναπτυσσόμενη χώρα, η Κίνα προσελκύει πολλούς ξένους επενδυτές και είναι πρόθυμη να εγκαινιάσει τη βασική βιομηχανία με το Κατάρ, έτσι ώστε να επιτύχει το αμοιβαίο όφελος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Λι Κετσιάνγκ.  
   Από την πλευρά του Κατάρ, ο Tamim Bin Hamad al-Thani σημείωσε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του στην Κίνα ήταν η επιθυμία του να εκφράσει την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας με την Κίνα εν όψει των σύγχρονων διεθνών πολιτικών και οικονομικών συνθηκών. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εργαστεί με την Κίνα για να αναζητήσουν νέα πεδία αλληλεπίδρασης, ενώ ευελπιστεί ακόμη ότι θα αναπτυχθούν περισσότερες ευκαιρίες επενδύσεων στην Κίνα και θα προωθηθούν περαιτέρω οι διαπραγματεύσεις για την Περιοχή Ελεύθερου Εμπορίου (FTA).