Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εκτόξευση 2 δορυφόρων για πολυφασματική απεικόνιση

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-26 20:28:25
  • Προβολές:
  • 1078


Δύο νέους δορυφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα πολυφασματικής απεικόνισης στον πύραυλο Long March -11 εκτόξευσε η Κίνα από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων στην Jiuquan της βορειοδυτικής Κίνας. 
   Σύμφωνα με το Κέντρο, οι δύο δορυφόροι έχουν μπει επιτυχημένα στην προκαθορισμένη τροχιά τους και είναι εξοπλισμένοι με μια πολυφασματική συσκευή λήψης εικόνων και μια υπέρυθρη κάμερα. Σύντομα θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο μαζί με τους άλλους 10 δορυφόρους Jilin-1 που έχουν ήδη εκτοξευθεί. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στοιχεία τηλεανίχνευσης και υπηρεσίες για τη δασοκομία, την ναυσιπλοΐα, τους φυσικούς πόρους και την περιβαλλοντική διαχείριση. 
Η συγκεκριμένη εκτόξευση μετέφερε επίσης και δύο δοκιμαστικούς δορυφόρους, ένας από αυτούς ήταν ο Lingque -1A, ο πρώτος δορυφόρος για τον αστερισμό Lingque, που σχεδιάστηκε από την Εταιρία ZeroG Technology Co., Ltd του Πεκίνου και έχει την ικανότητα να βγάζει φωτογραφίες τη γη, να διεξάγει μεταφορά των πληροφοριών με υψηλή ταχύτητα και να πραγματοποιεί δια - δορυφορική επικοινωνία. 
Ο δεύτερος δορυφόρος, Xiaoxiang-1 03 είναι ένας τεχνολογικός δοκιμαστικός δορυφόρος που αναπτύχθηκε από την Spacety Co., Ltd, που εδράζεται στην Changsha, της επαρχίας Hunan και θα χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση της ασύρματης επικοινωνίας και των μικρών πειραμάτων τηλεανίχνευσης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποστολή δορυφόρων αποτελεί την 299η αποστολή της σειράς πυραύλων Long March, ενώ πολλές αναμένονται να είναι οι επόμενες εκτοξεύσεις.