Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Cambodia

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-26 20:24:05
  • Προβολές:
  • 794


Φόρουμ για την Προώθηση του Εμπορίου και των Επενδύσεων μεταξύ Κίνας και Cambodia πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στο Πεκίνο. Σκοπός του ήταν η συζήτηση των σχέσεων των δύο χωρών και η ανεύρεση τρόπων για την ενίσχυση των επαφών τους. 
   Στο συνέδριο προήδρευσαν ο Κινέζος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Hu Chunhua και ο Πρωθυπουργός της Cambodia, Samdech Techo Hun Sen, οι οποίοι πραγματοποίησαν και ομιλίες στην τελετή έναρξης του φόρουμ. Ο Hu Chunhua ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια με τις συντονισμένες προσπάθειες και των δύο πλευρών, σημειώθηκε ραγδαία αύξηση του διμερούς εμπορίου με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 2 χρόνια πριν το χρονοδιάγραμμα. 
   Σημείωσε δε ότι και οι δύο πλευρές έχουν κατανοήσει την εξέλιξη στη συνεργασία τους υπό το πολυμερές πλαίσιο και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Η Κίνα επιθυμεί να εργαστεί με την Cambodia για να ενισχύσει την ευθυγράμμιση των αντίστοιχων στρατηγικών ανάπτυξης και να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων διμερούς συνεργασίας, έτσι ώστε να προωθηθεί κι άλλο η πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». 
Υπογράμμισε ακόμη ότι ευελπιστεί πως οι δύο πλευρές θα εξακολουθήσουν να διευρύνουν την εμπορική συνεργασία, να βελτιστοποιούν την υποδομή του εμπορίου και να προωθούν την συνεργασία στην βιομηχανική απόδοση και τις επενδύσεις. 
 Από την πλευρά της Cambodia, ο Hun Sen τόνισε ότι τόσο η χώρα του, όσο και η Κίνα πραγματοποίησαν στενή συνεργασία και ανέπτυξαν εξαιρετική προοπτική στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τον τουρισμό κι άλλους τομείς. Η Cambodia δεσμεύεται να βελτιώσει το επιχειρηματικό της περιβάλλον και να ενισχύσει την οικονομικής της ανταγωνιστικότητα. Ο Hun Sen, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα του ελπίζει να συντονίσει τον βιομηχανικό σχεδιασμό της με την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», έτσι ώστε να υπάρξει συνεχής προώθηση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.