Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα εγκρίνει προγράμματα υποδομής ύψους 72 δισ. δολαρίων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-26 20:23:19
  • Προβολές:
  • 919


Την έγκριση για την υλοποίηση επτά οικοδομικών προγραμμάτων με συνολικό κόστος επένδυσης στα 485 δισεκατομμύρια Γιουάν (72 δισ. δολάρια) έδωσε ο κορυφαίος οικονομικός προγραμματιστής της Κίνας, σύμφωνα με πληροφορίες της Securities Daily. 
   Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν αυτή τη χρονιά για την κατασκευή έργων υποδομής στη μεταφορά και την προστασία των υδάτων και της ενέργειας, όπως εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης. Τα οικοδομικά προγράμματα περιλαμβάνουν διάφορα σιδηροδρομικά έργα στην πόλη Wuhan, την υλοποίηση ενός υδροηλεκτρικού σταθμού στον Ποταμό Jinsha και την κατασκευή αεροδρομίων στις πόλεις Lianyungang, Hobbot και Xianyang.
Το πιο κοστοβόρο κατασκευαστικό έργο θα είναι ο υπεραστικός σιδηρόδρομος στην επαρχία Jiangsu, που αναμένεται ότι θα απαιτήσει 231.7  δισ. Γιουάν για την ολοκλήρωσή του. Η Κίνα επιθυμεί να επενδύσει το μεγάλο αυτό ποσό στην επαρχία Jiangsu καθώς αποτελεί μια από τις πιο ηγετικές επαρχίες στον τομέα της οικονομίας, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και του τουρισμού, ενώ ο μεγάλος πληθυσμός της αυξάνει σημαντικά τις ανάγκες για έργα υποδομής. 
Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας της Κίνας για σταθεροποίηση των επενδύσεων και περαιτέρω ανόρθωση της οικονομίας, η οποία θα υποστηριχθεί σημαντικά από τα κατασκευαστικά έργα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Pan Yuzhang, ερευνητής στο Xiangcai Securities. 
Η χώρα καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξή της, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι τα σταθερά επενδυτικά αγαθά της χώρας σημείωσαν αύξηση 5.9 % από χρόνο σε χρόνο, φτάνοντας τα 60.93 τρισεκατομμύρια Γιουάν τους πρώτους 11 μήνες του 2018. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα σημαντικό ενθαρρυντικό σημάδι εν μέσω των αυξανόμενων πτωτικών τάσεων στην ευρύτερη οικονομία. 
Τα σταθερά επενδυτικά αγαθά περιλαμβάνουν τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν στην κατασκευή, την ιδιοκτησία, τη μηχανική και άλλους υλικούς τομείς.