Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Hainan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 22:21:41
  • Προβολές:
  • 1461


Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Sanya, της επαρχίας Hainan στη νότια Κίνα, είναι γεγονός και άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018. 
Η τροπική παραθαλάσσια πόλη Sanya θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2018, σε μια προσπάθεια για περαιτέρω άνοιγμα και ανάπτυξη της περιοχής.  Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς σχεδόν 100 ηθοποιοί και σκηνοθέτες τόσο από την Κίνα όσο και το εξωτερικό ταξίδεψαν στην Hainan και παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στις 11 Δεκεμβρίου. 
Από το Φεστιβάλ δε θα μπορούσε να λείπει ο Κινέζος κινηματογραφικός αστέρας, Jackie Chan, ο οποίος είναι και πρεσβευτής προώθησης της εκδήλωσης. Ο τιμημένος με Όσκαρ Nicolas Cage από τις ΗΠΑ, συμμετείχε στο Φεστιβάλ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Hainan είναι ένα πολύ καλό μέρος για το γύρισμα ταινιών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να συνεργαστεί με Κινέζους συναδέλφους του έτσι ώστε να γυρίσουν ταινίες στην Κίνα κι ειδικά στη Hainan. To παρόν επίσης έδωσε κι η Isabelle Huppert, δύο φορές νικήτρια των Καννών από την Γαλλία, καθώς κι ο Aamir Khan από την Ινδία.
Η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ στη Hainan αποτελεί μέρος μιας σειράς προγραμμάτων που στοχεύουν στην μετατροπή της περιοχής σε πιλοτική ζώνη ελεύθερου εμπορίου και λιμάνι ελεύθερου εμπορίου. Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, με  το Φεστιβάλ επιδιώκεται η οικοδόμηση μιας πλατφόρμας επικοινωνίας, συνεργασίας και εμπορίου στην διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία, ενώ «η Hainan επιδιώκει να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα όχι μόνο στην κινηματογραφική βιομηχανία της Κίνας αλλά και της Ασίας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Tong Daochi, επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Sanya.