Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Απαλλαγή της βίζας μεταξύ Κίνας και Κατάρ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 22:19:30
  • Προβολές:
  • 1365


Την αμοιβαία απαλλαγή της βίζας ανακοίνωσαν η Κίνα και το Κατάρ έπειτα από επίσημη συνάντηση του Κινέζου Κρατικού Συμβούλου και Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi και του Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ. 
   Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στο Πεκίνο στις 12 Δεκεμβρίου 2018, όπου συμμετείχαν και προήδρευσαν από κοινού στην πρώτη συνάντηση του διακυβερνητικού στρατηγικού μηχανισμού Κίνας – Κατάρ. 
Ο μηχανισμός αυτός αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών, οι οποίες ελπίζουν στην υποστήριξη της συνεργασίας στον τουρισμό και στην επέκταση των ανταλλαγών μεταξύ των λαών τους. 
Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην 30η επέτειο από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι η ένταξη του μηχανισμού του διακυβερνητικού στρατηγικού διαλόγου Κίνας και Κατάρ έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα, ενώ «η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με το Κατάρ για την προώθηση των διμερών δεσμών για άλλα 30 χρόνια με ακόμα γρηγορότερη ανάπτυξη». 
Ο Wang Yi πρότεινε και στις δύο πλευρές να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», να συντονίσουν τις στρατηγικές ανάπτυξής τους και να διεξάγουν συνεργασίες σε τομέις όπως η ενέργεια, η υψηλή και νέα τεχνολογία, η επένδυση και η οικονομία. 
Όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της βίας, της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur, ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σημείωσε ότι η χώρα του στηρίζει τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα για την διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και σταθερότητας, ενώ είναι έτοιμη να ενισχύσει την συνεργασία στην αφάλεια και την αντιτρομοκρατική προσπάθεια.