Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

60η επέτειος από την ίδρυση της Αυτόνομης Επαρχίας Guangxi

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 22:14:44
  • Προβολές:
  • 1273


Στην Aυτόνομη Επαρχία Guangxi της νότιας κεντρικής Κίνας ταξίδεψε η αντιπροσωπεία Κινέζων κρατικών αξιωματούχων με σκοπό τη συμμετοχή της στους εορτασμούς για την 60η επέτειο από την ίδρυση της Αυτόνομης Επαρχίας. 
    Η κινεζική αποστολή έφτασε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Nanning την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου με επικεφαλής τον ανώτατο πολιτικό σύμβουλο της Κίνας, Wang Yang.  H επίσκεψη της κρατικής αποστολής σηματοδοτήθηκε από διάφορα αναμνηστικά δώρα για την επαρχία, με σπουδαιότερη την πλακέτα με την επιγραφή του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ. Σε αυτήν αναγραφόταν το μήνυμα: «οικοδομώντας μια θαυμάσια και όμορφη Guangxi, συνειδητοποιώντας από κοινού το όραμα της αναζωογόνησης», το οποίο αποκαλύφθηκε από το μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Wang Yang και τον Lu Xinshe, γραμματέα της Αυτόνομης Τοπικής Επιτροπής της Guangxi Zhuang. 
Η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Κίνας, Sun Chunlan κατά την παρουσίαση της πλακέτας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλους τους ανθρώπους απ’ όλες τις εθνικές ομάδες στην επαρχία Guangxi, γεγονός που επισημαίνεται κι από την προσωπική του επιγραφή στην πλακέτα. Με αυτήν, επιθυμεί να εκφράσει τις καλύτερες ευχές του για την επαρχία και τις υψηλές προσδοκίες του απ’ αυτήν. 
Σύμφωνα με την κα. Sun Chunlan, το μήνυμα του Κινέζου Προέδρου θα εμπνεύσει το λαό της Guangxi να εργαστεί για την ενότητα και να προσπαθήσει να εισαχθεί στους ρυθμούς της κοινωνικής ανάπτυξης μαζί με την υπόλοιπη χώρα. 
Η κρατική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις και πραγματοποίησε συναντήσεις και συζητήσεις με τους τοπικούς αξιωματούχους. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας συναντήθηκε με αντιπροσώπους των στρατιωτικών δυνάμεων της περιοχής, με αξιωματούχους των αστυνομικών αρχών και με λειτουργούς των πολιτικών και νομικών υποθέσεων. Συνομίλησε επίσης με συνταξιοδοτημένους αξιωματούχους και άτομα από διαφορετικές εθνικές ομάδες και τους μετέφερε τους χαιρετισμούς του εκ μέρους όλης της αντιπροσωπείας. 
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 60ης επετείου από την ίδρυση της Αυτόνομης Επαρχίας ολοκληρώθηκαν με την συμμετοχή της κρατικής αποστολής και άλλων 900 τοπικών αξιωματούχων σε επίσημη εορταστική εκδήλωση που πλαισιώθηκε από μια πανδαισία χορού και τραγουδιού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Guangxi παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά τον αριθμό και την ποικιλία των εθνικών ομάδων που ζουν εκεί, με τη μεγαλύτερη απ’ αυτές να είναι η ομάδα Han. Η επαρχία διαθέτει πάνω από 14 εκατομμύρια άτομα της εθνικής ομάδας Zhuang, της μεγαλύτερης μειονοτικής εθνότητας στην Κίνα. 
Στην επαρχία ζουν μεταξύ άλλων, και άτομα από τις εθνότητες Dong και Miao, συνθέτοντας μια πολυποίκιλη επαρχία.
       (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)