Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα στρέφεται στην πράσινη οικονομία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 21:36:24
  • Προβολές:
  • 1248


Η Κίνα εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, στρεφόμενη με συνέπεια σε μια πιο πράσινη οικονομία τα τελευταία χρόνια. 
    Περιοχές με πλούσιες πηγές νέας ενέργειας, όπως η Εσωτερική Μογγολία και η Νινγκσιά στέλνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια μέσω καθαρών πηγών ενέργειας στην πολύβουη ανατολή της χώρας για να μειώσουν τη μεγάλη εξάρτησή της από τον άνθρακα και να καταπολεμήσουν την ρύπανση και τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.
Η Κίνα είναι επίσης πρωτοπόρα στα οχήματα νέας ενέργειας, με πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα να κάνουν προσπάθειες για την αντικατάσταση των παραδοσιακών βενζινοκίνητων λεωφορείων και ταξί με οχήματα πράσινης ενέργειας. 
Η χώρα υπήρξε η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων νέας ενέργειας στον κόσμο για τρία συναπτά έτη, με περίπου 777.000 οχήματα νέας ενέργειας να έχουν πωληθεί μόνο μέσα στο 2017. Οι πωλήσεις των πρώτων 10 μηνών του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 75,6% σε 860.000 ετησίως.
Χάρη στις αυξημένες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, το ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα του ΑΕΠ το 2017 μειώθηκε κατά 46% από τα επίπεδα του 2005, επιτυγχάνοντας το στόχο της μείωσης κατά 40-45% μέχρι το 2020, σύμφωνα με το Υπουργείο