Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Όλο και περισσότεροι γονείς στηρίζουν τα εκπαιδευτικά ταξίδια των παιδιών τους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 21:32:39
  • Προβολές:
  • 737


Τα τελευταία χρόνια, οι γονείς μεσαίου εισοδήματος στην Κίνα, ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών τους, καθώς τα ενθαρρύνουν να παρακολουθήσουν θερινά ή χειμερινά μαθήματα στο εξωτερικό.
Οι κρατήσεις χειμερινών μαθημάτων στο εξωτερικό για τις επόμενες χειμερινές διακοπές του 2019 με την Ctrip, την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρία τουριστικών πακέτων, έχουν αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ενώ μερικά πακέτα έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Το κατά κεφαλήν κόστος για τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι στα 21.000 γιουάν (περίπου 3.040 δολάρια ΗΠΑ) σύμφωνα με την Ctrip.
Πέρυσι, 860.000 Κινέζοι μαθητές ταξίδεψαν στο εξωτερικό με εκπαιδευτικά πακέτα, ενώ ο αριθμός αυτός φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Μέχρι το 2020 η αγορά των εκπαιδευτικών πακέτων για το εξωτερικό υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 40 δισ. γιουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και του Chinabaogao.com.
Οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για τους έφηβους που ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικά ταξίδια. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς παρακολουθούν και μαθήματα αγγλικής γλώσσας, τα οποία αποτελούν μέρος των πακέτων, για να βελτιώσουν την ομιλία και την γλωσσική τους επάρκεια.
«Το ‘χρυσό’ μας πακέτο είναι το χειμερινό πακέτο υψηλής ποιότητας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, με πάνω από 5 ώρες μαθημάτων την ημέρα και με έναν υπεύθυνο που συνοδεύει 12 παιδιά», ανέφερε η Τζανγκ Τζιε, διευθύντρια των εκπαιδευτικών ταξιδιών στο εξωτερικό στην εταιρία Ctrip.
«Στις περισσότερες δυτικές χώρες οι χειμερινές διακοπές πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, ενώ στην Κίνα αρχίζουν γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, όταν εορτάζεται το σεληνιακό φεστιβάλ της άνοιξης. Όταν τα παιδιά από την Κίνα κάνουν εκπαιδευτικά ταξίδια, στα περισσότερα ξένα σχολεία τα παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο. Έτσι, αυτά τα πακέτα δίνουν την ευκαιρία στους Κινέζους μαθητές να παρακολουθήσουν κανονικά μαθήματα στο εξωτερικό» συμπληρώνει η ίδια.
Αρκετές χώρες προσφέρουν μοναδικά και εξειδικευμένα προγράμματα για τους Κινέζους μαθητές που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια εκεί. Η Ελβετία και η βόρεια Ευρώπη έχουν εγκαινιάσει πακέτα που συνδυάζουν τόσο τον χειμερινό αθλητισμό, όσο και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.
Χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία έχουν ήδη οργανώσει αριθμό εκδηλώσεων, όπως οικολογικές δραστηριότητες, εκδρομές και άλλες δράσεις με βιωματικές εμπειρίες σε πραγματικές φάρμες.
«Αυτή τη χρονιά, τα ταξίδια που απλά προσφέρουν επισκέψεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και σε αξιοθέατα, έχασαν το αγοραστικό κοινό τους. Αντιθέτως, όσα πακέτα προσφέρουν πραγματικές εμπειρίες εκπαίδευσης έχουν μεγάλη ζήτηση», τόνισε η διευθύντρια των ταξιδιών. 
Η Γκε Σιαοτάν, μαθήτρια της 1ης Λυκείου από την Κίνα, ταξίδεψε για δύο εβδομάδες στην Αυστραλία κατά τις χειμερινές διακοπές του 2018. Το πρόγραμμά της περιελάμβανε τη φιλοξενία σε μια τοπική οικογένεια, καθημερινά πρωινά μαθήματα και ταξίδια σε μέρη με πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Όπως χαρακτηριστικά αφηγείται η ίδια, αναφερόμενη στην εμπειρία της: «Είχα μια πλούσια εμπειρία και πιστεύω ότι τα αγγλικά μου βελτιώθηκαν σημαντικά. Έπαιρνα το λεωφορείο από το σπίτι για το σχολείο κάθε μέρα και ετοίμαζα φαγητό μαζί με την οικογένεια. Φαίνεται ότι είμαι πιο ανεξάρτητη απ’ ότι νόμιζα»