Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Αιθιοπία ενισχύουν τη συνεργασία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 21:31:49
  • Προβολές:
  • 536


Στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Addis Ababa, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Αιθιοπίας Sahle-Work Zewde με τον Κινέζο Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργο Εξωτερικών Wang Yi με σκοπό να πραγματοποιήσουν συζητήσεις για την περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. 
   Οι δύο χώρες γνωρίζουν τη σημασία της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και η κυβέρνηση της Αιθιοπίας μαζί με όλους τους θεσμούς εκφράζουν την ετοιμότητά τους στην συνέχιση της ενεργής στήριξης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Αιθοπίας. 
Συμπλήρωσε δε ότι η Αιθιοπία και η Κίνα έχουν κοινά ενδιαφέροντα στην προστασία της παγκόσμιας τάξης από τις αναταραχές και τον μονομερισμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν την ενδυνάμωση του συντονισμού και της συνεργασίας στα Ηνωμένα Έθνη κι άλλες διεθνείς υποθέσεις. 
   Από την πλευρά της Κίνας, ο Σύμβουλος Wang Yi τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να αποτελέσει έναν μακροχρόνιο και αξιόπιστο συνεργάτη της Αιθιοπίας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και αναμόρφωσης του έθνους της. 
Οι δύο πλευρές θα εφαρμόσουν τα αποτελέσματα από το Φόρουμ Σινο-Αφρικανικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα λάβουν την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» ως μια ευκαιρία για περιατέρω προώθηση της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.