Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σταθερή αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-01-05 21:31:14
  • Προβολές:
  • 508


Τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και το 2019 αναμένεται να πραγματοποιήσει η αγορά της κατανάλωσης, σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας. 
   Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση στην Κίνα έχει συμβάλει σε ποσοστό άνω του 60% στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ σύμφωνα με τον Wang Bin, αντιπρόεδρο του Τμήματος Λειτουργίας της Αγοράς και Προώθησης της Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών, ο τομέας αυτός αναμένεται ότι θα συντελέσει στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας σε ποσοστό 65% το 2019. Αύξηση της τάξεως του 9% θα σημειωθεί επίσης στις συνολικές λιανικές πωλήσεις των καταναλωτικών αγαθών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 
Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι η καταναλωτική αγορά της Κίνας θα συνεχίσει την σταθερή της ανάπτυξη και θα παραμείνει αμετάβλητη και θετική, ανεξάρτητα από τους αρνητικούς παράγοντες και την πίεση που ενδεχομένως θα δεχτεί.
Χαρακτηριστική έναρξη της καταναλωτικής  κίνησης αποτέλεσε η τριήμερη αργία για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αγορών. Τα έσοδα από το λιανικό εμπόριο σε 60 επιχειρήσεις και εταιρίες παροχής υπηρεσιών με έδρα το Πεκίνο άγγιξαν τα 3.01 δισεκατομμύρια Γιουάν (438.6 εκατομμύρια δολάρια) αυτές τις μέρες, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 6.3% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. 
Ταυτόχρονα στη Σαγκάη, τη δημοφιλή εμπορική πόλη της Κίνας, τα έσοδα από την κατανάλωση έφτασαν τα 13.5 δισεκατομμύρια Γιουάν, 10.6% αυξημένα σε σχέση με πέρσι. Η ραγδαία αυτή αύξηση δεν είναι βέβαια τυχαία αλλά οφείλεται στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η ηγεσία της χώρας για την προώθηση και ανάπτυξή της. 
Για την βελτίωση της δομής της κατανάλωσης και την διαδραμάτιση όλο και σπουδαιότερου ρόλου στην ενίσχυση της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης, έχει λάβει ποικίλα μέτρα, συμπεριλαμβάνοντας την αύξηση της διαθεσιμότητας των αγαθών και των υπηρεσιών, την μείωση των δασμών, την επέκταση των εισαγωγών και την παρουσίαση πολιτικών κινήτρων για διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.
 Οι πολιτικές που ευνοούν την κατανάλωση, εγκαινιάστηκαν τον προηγούμενο χρόνο κι έχουν ήδη προωθήσει την αναβάθμισή της μέσα από τον καλύτερο συνδυασμό των απαιτήσεων υψηλού επιπέδου και την παροχή υψηλής ποιότητας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Chen Lifen, αξιωματούχος στο Υπουργείο Οικονομικών.  
Η συμβολή της καταναλωτικής αγοράς στην ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας είναι αξιοσημείωτη καθώς οι λιανικές πωλήσεις των καταναλωτικών αγαθών έφτασαν τα 34.5 τρισεκατομμύρια Γιουάν του 11 πρώτους μήνες του 2018, σημειώνοντας αύξηση 9.1% από χρόνο σε χρόνο. Έτσι, αυτός ο τομέας αποτέλεσε το 78% της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας για αυτούς τους μήνες. 
  Επιπρόσθετα, η Κίνα έχει ανακοινώσει από την πρώτη μέρα του 2019, ειδική έκπτωση φόρου στο ατομικό εισόδημα των πολιτών έτσι ώστε να μειώσει το όριο του φόρου σε συγκεκριμένα έξοδα. Το μέτρο αυτό ενθαρρύνει τους πολίτες να έχουν έξοδα διότι θα κερδίζουν παράλληλα και την αντίστοιχη έκπτωση φόρου ανάλογα με το ποσό των αγορών τους. Η ηγεσία της Κίνας αναμένει ότι το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει θετικά στην περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης και θα επιφέρει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα. 
Η Κίνα έχει προσπαθήσει πολύ για να πραγματοποιήσει το άνοιγμα της χώρας στο εξωτερικό και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο στους πολίτες. Τα τελευταία χρόνια, οι Κινέζοι μπορούν να απολαμβάνουν την ανάπτυξη και την ύπαρξη όλο και περισσότερων προ’ι’όντων στα ράφια των καταστημάτων.