Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επίσκεψη του Δημάρχου της πόλης Harbin στην Ελλάδα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 19:00:36
  • Προβολές:
  • 1119


Την Ελλάδα επισκέφθηκε η κινεζική αποστολή με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Harbin κ. Sun Zhe, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Ρούσσου Συμεών.
Η επίσκεψη αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο των επαφών που διατηρούν ο Δήμος Χαλανδρίου της Αθήνας και ο Δήμος Harbin της βορειοανατολικής επαρχίας της Κίνας, ύστερα από την αδελφοποίηση που πραγματοποιήθηκε οχτώ χρόνια πριν μεταξύ των δύο δήμων. 
Η κινεζική αποστολή ξεκίνησε την επίσκεψή της στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου 2018 κι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αρμόδιους φορείς και τους αντιπροσώπους του Δήμου Χαλανδρίου. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο δήμων και να μοιραστούν τις ιδέες τους σε διάφορους τομείς, που αφορούσαν τον πολιτισμό, την κοινωνία, την οικονομία και τη χωροταξία. 
Από την κινεζική πλευρά, ο δήμαρχος Sun Zhe προσκάλεσε τον δήμαρχο Χαλανδρίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν στο φόρουμ, που θα διεξαχθεί στην πόλη Harbin. Στο φόρουμ αυτό θα συμμετάσχουν και οι 36 πόλεις που έχουν αδελφοποιηθεί με την Harbin με σκοπό να ενισχύσουν την συνεργασία και τις ανταλλαγές. Ο Κινέζος δήμαρχος κάλεσε επίσης την ελληνική πλευρά να επισκεφθεί την έκθεση υψηλής τεχνολογίας στην πόλη, καθώς και το διάσημο φεστιβάλ πάγου, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Το ταξίδι της κινεζικής αποστολής σηματοδοτήθηκε επίσης από την επίσκεψη των μελών της στην ΕΚΑΝ (ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών) και την συνάντηση με τον καθηγητή Αδαμάντιο Σκορδίλη και τον πρόεδρο της εταιρίας Γεώργιο Βακάντιο. Μετέβησαν επίσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου τους υποδέχτηκε ο αντιπρόεδρος καθηγητής Σέρκο Χαρουτουνιάν με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των δύο πόλεων – Πανεπιστημίων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής οικονομικής συνεργασίας κ. Προβατάς Φώτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του υποδέχτηκαν τον Δήμαρχο της Harbin και τα μέλη της αποστολής στο χώρο του Επιμελητηρίου. Επιπλέον, ύστερα από επίσκεψη της κινεζικής αποστολής στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο Δήμαρχος της Harbin προσκάλεσε τον κ. Στέφανο Τσινκλή να στείλει αποστολή στο Φεστιβάλ Πάγου ή στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του 2019. Όλο το συντονισμό, την επικοινωνία, τη συνεννόηση και τη διαμόρφωση του προγράμματος φρόντισε και πραγματοποίησε ο κ. Πέτρος Τσανγκ, πρόεδρος της HELLAS CHINA INTERNATIONAL EXCANGE CENTER.