Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Tετράποδο Ρομπότ από την Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 18:59:18
  • Προβολές:
  • 1254


Ρομπότ με τέσσερα πόδια, που έχει την ικανότητα να τρέχει και να ανεβαίνει σκάλες, παρουσίασε το Πανεπιστήμιο της Ζhejiang στην ανατολική Κίνα μετά από πολλαπλές έρευνες και βελτιστοποιήσεις.
   Το νέο αυτό ρομπότ, ονομάζομενο “Jueying” έχει τη μορφή ενός τετράποδου ρομπότ με μήκος ένα μέτρο, ύψος 60 εκατοστα και βάρος 70 κιλών. Έχει την ικανότητα να κρατά αντικείμενα συνολικού βάρους 20 κιλών και λειτουργεί απολειστικά με ρεύμα. Η αυτοδυναμία της μπαταρίας του φτάνει τις δύο ώρες μετά από πλήρη φόρτιση και μπορεί να τρέχει με ανώτατη ταχύτητα 6 χιλιομέτρων την ώρα. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Zhu Qiuguo, ο σημαντικότερος προγραμματιστής του ρομπότ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Zhejiang « Το νέο ρομπότ της σειράς Jueying είναι ακόμα αποδοτικότερο, καθώς επιδιώκει την ισορροπία και επανακτά την κινητικότητά του ενώ τρέχει».  
Η σταθερότητά του όμως δεν περιορίζεται σε λείες επιφάνειες αλλά επιδεικνύει εξαιρετική κινητικότητα και σταθερότητα και σε τραχεία εδάφη καθώς «Πραγματοποιήσαμε ρυθμίσεις και προσαρμογές στο κέντρο ελέγχου του ρομπότ, έτσι ώστε να έχει άμεσες αντιδράσεις σε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίζει συνθήκες έκτακτης ανάγκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Li Chao, μέλος της ομάδας Yueying. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη γενιά των ρομπότ Jueying παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και θεωρείται ως η πιο αντιπροσωπευτική εξελιγμένη τεχνολογία τετράποδων ρομπότ στην Ασία. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για ελέγχους ασφαλείας, στη λογιστική, την εκπαίδευση και την έρευνα.