Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σεντζέν: η «καλύτερη πόλη» για επιχειρήσεις στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 18:58:48
  • Προβολές:
  • 1322


Το ιδανικότερο μέρος για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα αποτελεί η πόλη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, σύμφωνα με νέα έκθεση της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών. 
Για δέκα περίπου χρόνια το Hong Kong κατείχε την πρωτιά, την οποία όμως έχασε φέτος, διότι όπως αναφέρει η έρευνα: «Το Hong Kong δεν σημείωσε καλή απόδοση στην στήριξη των οργανισμών που ασχολούνται με την καινοτομία και την τεχνολογία, ενώ δεν βοήθησε αρκετά και τις μικρότερες ανερχόμενες επιχειρήσεις».
Η Σεντζέν όμως έχει καταφέρει να αποτελέσει το σημείο ανάπτυξης των κινεζικών νεοφυών επιχειρήσεων, ειδικότερα στον τομέα της τεχνολογίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μερικές από τις σπουδαιότερες και πιο δημοφιλείς κινεζικές επιχειρήσεις έχουν την βάση τους στην πόλη. 
Η εταιρία κατασκευής drone, Dajiang Innovation, ο διαδικτυακός γίγαντας Tencent κι η εταιρία παραγωγής αυτόματων οχημάτων BYD είναι μερικές από τις πολλές εταιρίες, που βρήκαν στην πόλη Σεντζέν το ιδανικό περιβάλλον για την έδρα των δραστηριοτήτων τους. 
Φέτος, οι πέντε κορυφαίες πόλεις για επιχειρήσεις στην Κίνα είναι η Σεντζέν, η Σαγκάη, η Γκουανγκτζόου, το Πεκίνο και το Τσονγκκίνγκ.
Σε σύγκριση με πέρυσι, η κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Σεντζέν ανέβηκε δύο θέσεις, φτάνοντας στην πρώτη θέση. Η Σαγκάη μετακινήθηκε στη δεύτερη θέση από την τέταρτη, ενώ η πόλη Γκουανγκτζόου έπεσε στην τρίτη θέση από την πρώτη θέση.
Στον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος, 35 μεγάλες πόλεις της Κίνας αξιολογούνται με τα εξής κριτήρια: ήπιο περιβάλλον, υποδομές, επιχειρηματικό κόστος, περιβάλλον αγοράς, κοινωνικές υπηρεσίες και οικολογικό περιβάλλον.
Η Σεντζέν είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στον δείκτη ήπιου περιβάλλοντος, όπου έλαβε την πρώτη θέση, στον δείκτη περιβάλλοντος αγοράς, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, στον δείκτη υποδομών με την πέμπτη θέση και στον δείκτη οικολογικού περιβάλλοντος, όπου κατατάχθηκε έκτη.
Η κατάταξη της πόλης Γκουανγκτζόου στο επιχειρηματικό περιβάλλον υποχώρησε στην τρίτη θέση αυτό το έτος. Η έκθεση διαπίστωσε ότι κάποια από τα πλεονεκτήματα της πόλης έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα, η βαθμολογία στον δείκτη κόστους εργασίας πήγε στο 0.368, καταλαμβάνοντας την 32η θέση, γεγονός που αποδίδεται εν μέρει στο υψηλό κόστος της αξιοποίησης της γης.
Ο δείκτης ήπιου περιβάλλοντος περιλαμβάνει τον αριθμό των οντοτήτων της αγοράς, το ύψος των επενδύσεων και την αύξηση του πληθυσμού, σύμφωνα με την έκθεση. Οι πέντε κορυφαίες πόλεις στην κατάταξη του ήπιου περιβάλλοντος είναι η Σεντζέν, Τσανγκσά, Γκουανγκτζόου, Σι’αν και Χανγκτζόου.
Η πόλη Τσανγκσά, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν της κεντρικής Κίνας, ήταν μια έκπληξη φέτος. Η κατάταξή της στον δείκτη ήπιου περιβάλλοντος έφτασε στη δεύτερη από την 31η θέση πέρυσι. 
(Ελένη Μπίλια, με πληροφορίες από το CRI)