Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πρωτοβουλίες για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 18:57:08
  • Προβολές:
  • 1222

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλει η Κίνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, που αναμένεται να αποφοιτήσουν το επόμενο έτος, σε όλη την έκταση της Κίνας. Όλο και περισσότεροι μαθητές εισάγονται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις και αναμένουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά μετά τη λήψη του τίτλου σπουδών τους. 
Το 2019, ο αριθμός των φοιτητών που θα αποφοιτήσουν από τα κολέγια θα ανέλθει στα 8.34 εκατομμύρια, ένας αριθμός αυξημένος κατά 140.000 από το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, η αύξηση αυτή των αποφοίτων έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, κάνοντας την ανάγκη για λήψη μέτρων ακόμα μεγαλύτερη. Ήδη πολλαπλά υπουργεία αναζητούν και εξετάζουν τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να εγγυηθούν την πρόσληψη των πτυχιούχων, καθώς η χειμερινή αγορά εργασίας έχει ήδη ανοίξει. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας της Κίνας, Lin Huijing, «είναι περίπλοκη και δύσκολη η αντιμετώπιση των αποφοίτων που αναζητούν εργασία ή επιδιώκουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση». Για αυτό το λόγο «το Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα προσπαθήσει να αναπτύξει νέες διόδους πρόσληψης για αποφοίτους και να επιτύχει την πλήρη επαγγελματική τους αποκατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Ανθρώπινου Δυναμικού. 
Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών, η Κεντρική Διοίκηση Φορολογίας και το Υπουργείο Ανθρωπίνου Δυναμικού πραγματοποιούν συζητήσεις σε αυτό το θέμα και ήδη έχουν ανακοινώσει μέτρα, που αφορούν την φορολογική πολιτική, με σκοπό να στηρίζεται συνεχώς η πρόσληψη και η επιχειρηματικότητα σε στοχευμένες ομάδες. 
Παράλληλα, το Κεντρικό Συμβούλιο της χώρας συζήτησε και επικύρωσε συγκεκριμένα μέτρα για την προώθηση της απασχόλησης σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε πρόσφατα. Οι τοπικές αρχές της Επαρχίας Shaanxi στη βορειοδυτική Κίνα θα δημιουργήσουν ένα σύστημα στήριξης για ιδιωτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους. Η δημιουργία επιχειρήσεων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων θα προωθηθεί και θα στηριχτεί εξίσου από την κυβέρνηση μέσα από ειδικά οικονομικά μέτρα. 
Έτσι, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει στο έπακρο όλες τις οικονομικές εγγυήσεις για να στηρίξει την χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Θα επεκτείνει τις εγγυήσεις στις εταιρίες που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν κάνει αίτηση για δάνεια άνω των 3 εκατομμυρίων γιουάν (430,000 δολάρια) καθώς και σε ιδιώτες που έχουν αιτηθεί δάνεια ύψους 150,000 γιουάν.
Οι απολυμένοι εργαζόμενοι σε τομείς που παρουσιάζουν δυσκολίες στην εύρεση απασχόλησης θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση σε έναν χώρο που θα τους παράσχει το κράτος δωρεάν.
 Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα προσφέρει επιχορηγήσεις για την περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων, ενώ υπηρεσίες απασχόλησης και πολιτικές υποστήριξης θα δοθούν σε απολυμένους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.          (Ελένη Μπίλια)