Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ολοκλήρωση του 8oυ Σινο - Αμερικανικού Διαλόγου στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 18:54:24
  • Προβολές:
  • 1088


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος Σινο- Αμερικανικός Διάλογος με θέμα τους Κανόνες Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο Πεκίνο, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018. 
   Περισσότεροι από 50 επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στον τριήμερο Διάλογο, όπου συζητήθηκαν θέματα, σχετικά με τα ενδιαφέροντα και των δύο χωρών. 
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε μεταξύ άλλων κι ο Jiang Jianguo, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο σεβασμού των διαφορών και ισότιμης επικοινωνίας. 
Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας και την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με σκοπό να διαδραματίσει έναν σπουδαίο ρόλο στην προώθηση του τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δύο χωρών, ταυτόχρονα με την υγιή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας - ΗΠΑ. 
Αναφερόμενος στον Σινο- Αμερικανικό Διάλογο, ο Huang Μengfu, πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, τόνισε ότι από το 2009, ο Διάλογος έχει αποτελέσει σημαντική πλατφόρμα για τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς και στις δύο χώρες.  
Έχει ακόμη συμβάλει σημαντικά στην διεξαγωγή ανταλλαγών σε αυτόν τον τομέα και την αποτελεσματική ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης, ενώ «αντικατοπτρίζει τις ευγενείς επιθυμίες και των δύο χωρών να συμβάλουν στις Σινο - Αμερικανικές σχέσεις μέσω της επικοινωνίας των λαών τους και τις ανταλλαγές». 
Οι δύο χώρες μετρούν περίπου 40 χρόνια από την ίδρυση των διπλωματικών τους σχέσεων.