Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και ΗΠΑ πραγματοποιούν σύσκεψη για την επίτευξη συναίνεσης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 18:53:49
  • Προβολές:
  • 1104

Την εύρεση λύσης και την επίτευξη συναίνεσης σε μείζονα ζητήματα επιδιώκει η Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Ο απώτερος στόχος του Υπουργείου από τις συζητήσεις, που αφορούν το εμπόριο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, είναι η παύση όλων των πρόσθετων δασμών και η επίλυση όλων των ζητημάτων και των διαφορών. 
   Στην ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται ότι η Κίνα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις ΗΠΑ για να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα προσπαθήσει σκληρά για την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη συναίνεσης. 
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, κος Gao Feng, η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν κοινά ενδιαφέροντα σε οικονομικά και εμπορικά ζητήματα. Οι δύο πλευρές πραγματοποιούν συζητήσεις και συνεργάζονται ομαλά. Η Κίνα είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες 90 μέρες. 
Η Κίνα θα εφαρμόσει αυτόματα την συναίνεση, που έχουν ήδη επιτύχει κι οι δύο πλευρές, ξεκινώντας με τα αγροτικά προιόντα, την ενέργεια και τα αυτοκίνητα. 
Υπογράμμισε δε ότι «τις επόμενες 90 μέρες θα ακολουθήσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα κι ένα σχέδιο δράσης με σκοπό να φτάσουμε στη συναίνεση, σε θέματα που αφορούν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, την τεχνολογική συνεργασία, την πρόσβαση στην αγορά και την εμπορική ισορροπία. 
Οι συμφωνίες θα προσαρμοστούν στα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των δύο πλευρών, με την επίτευξη της συναίνεσης να είναι απαραίτητη. Η Κίνα επεκτείνει τις εισαγωγές τα τελευταία χρόνια με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Κίνας για καλύτερη ποιότητα ζωής και υψηλού επιπέδου ανάπτυξη». 
Μιλώντας για την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε ότι μετά την επίτευξη προκαταρκτικών συμφωνιών σε εμπορικά θέματα αγροτικής παραγωγής και ενέργειας, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να τηρούν τις συμφωνίες και στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων και του εμπορίου υπηρεσιών. 
Η επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ θα είναι ιδιαίτερα επωφελής καθώς τόσο οι δύο χώρες, όσο και οι επιχειρήσεις τους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τον δίκαιο συναγωνισμό και την επέκταση της πρόσβασης στην αγορά. Οι επιδιώξεις αυτές είναι σε απόλυτη συμφωνία με τα μέτρα μεταρρύθμισης της Κίνας και την επιθυμία της για περαιτέρω άνοιγμα. 
Η Κίνα θα πραγματοποιήσει συνδιάσκεψη με τις ΗΠΑ για να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα πάντοτε σε μια βάση αμοιβαίας εκτίμησης και ισότητας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τις εταιρίες και τις υπηρεσίες και των δύο χωρών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Συνόδου των 20 στο Μπουένος Άιρες, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησαν συνάντηση και κατέληξαν σε σημαντική συναίνεση, συμφωνώντας να μην επιβάλουν νέους πρόσθετους δεσμούς στις εισαγωγές και των δύο χωρών.