Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κίνας και της Κορέας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-21 18:52:31
  • Προβολές:
  • 520


Στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Ri Yong Ho, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των διμερών δεσμών των δύο χωρών και η συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την Χερσόνησο της Κορέας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, οι αρχηγοί των δύο χωρών έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις ήδη τρεις φορές αυτό το χρόνο, οδηγώντας τους διμερείς δεσμούς σε νέο στάδιο. Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με σκοπό να προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. 
Τόνισε δε ότι «Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεχίσουν την προώθηση της θετικής ανάπτυξης της Χερσονήσου της Κορέας με την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης. Η Κίνα ελπίζει ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν το διάλογο και την επίλυση των θεμάτων με ισορροπημένο τρόπο».
Από την πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ri Yong Ho, ανέφερε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συνεχίσει την επικοινωνία και τον συντονισμό με την Κίνα, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητα κι η ανάπτυξη της Χερσονήσου της Κορέας και της ευρύτερης περιοχής.