Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

To πρώτο υποθαλάσσιο τούνελ για τρένα υψηλής ταχύτητας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 22:10:23
  • Προβολές:
  • 1489


Στην ανατολική επαρχία της Κίνας, Zhejiang θα κατασκευαστεί το πρώτο υποθαλάσσιο τούνελ, που θα αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου κατασκευαστικού πλάνου στην περιοχή. 
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Zhejiang, το οικοδομικό πλάνο που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή και που θα ενώνει την πόλη Ningbo με το νησί Zhoushan, υπολογίζεται ότι θα έχει συνολικό μήκος 70,92 χιλιόμετρα. 
Το πρόγραμμα αυτό αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση των δύο περιοχών, η οποία θα περιλαμβάνει και το υποθαλάσσιο τούνελ. Το μήκος του θα είναι 16,2 χιλιόμετρα και τα τρένα υψηλής ταχύτητας που θα κινούνται σε όλη τη σιδηροδρομική γραμμή έχουν σχεδιαστεί για να φτάνουν τα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα. 
Η υλοποίηση αυτού του μεγάλου προγράμματος θα έχει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή και θα φέρει τις δύο πόλεις ακόμα πιο κοντά, καθώς θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από 90 λεπτά σε λιγότερο από 30. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα το δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας στην Κίνα έχει συνολικό μήκος 25,000 χιλιόμετρα, αποτελώντας περισσότερο από το 60% του συνολικού αριθμού παγκοσμίως. Η επαρχία Zhejiang συγκεκριμένα, ήταν από τις πρώτες που κατασκεύασαν σιδηροδρομικές υπηρεσίες στη χώρα. 
Τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, η Κίνα παρουσίασε το υψηλότερο οδικό τούνελ παγκοσμίως στην Επαρχία Sichuan. Πρόκειται για το Τούνελ Chola Mountain, που ολοκληρώθηκε μετά από 5 έτη εργασιών και έχει συνολικό μήκος 7,1 χιλιόμετρα με το υψόμετρο στην είσοδό του να φτάνει τα 4,370 μέτρα.