Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ρομπότ εκτελούν μεταφορές δεμάτων στην Changsha

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 22:02:21
  • Προβολές:
  • 1253


Στην Changsha, πρωτεύουσα της επαρχίας Hunan στην κεντρική Κίνα, εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός μεταφοράς δεμάτων από ρομπότ από τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, JD.com. 
   Η κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου έχει την έδρα της στο Πεκίνο και αποτελεί μια από τις πιο κορυφαίες εταιρίες στην υψηλή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως. Κατέχει εξαιρετική θέση στην μεταφορά και παράδοση δεμάτων μέσω των drones, της αυτόματης τεχνολογίας και των ρομπότ, ενώ ήδη πραγματοποιεί υπηρεσίες μεταφοράς μέσω του πρώτου αυτόματου οχήματος, που παρουσίασε πρόσφατα. 
Στις πρωτοβουλίες της αυτές περιλαμβάνεται και ο σταθμός παράδοσης δεμάτων στην Changsha, ο οποίος καλύπτει 600 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από μια ομάδα 20 ρομπότ, που μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το σταθμό. Όλα έχουν έναν αυτόματο πιλότο και μπορούν να κινούνται με 15-20 χιλιόμετρα την ώρα. Καθένα απ’ αυτά αποτελεί μια κινούμενη αποθήκη μεταφορών με 22 θέσεις δεμάτων και μπορεί να κινηθεί με 15-20 χιλιόμετρα την ώρα.  
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Liu Xiangdong, πρόεδρος του κέντρου αυτόματου πιλότου της εταιρίας, τα ρομπότ μπορούν να διαχειριστούν 2000 παραδόσεις δεμάτων την ημέρα. Σημείωσε ότι η εταιρία JD.com συνεργάστηκε με την εταιρία κατασκευής ρομπότ Siasun, έτσι ώστε να αναπτύξουν την υλικοτεχνική στήριξη για τα ρομπότ και να αυξήσουν την αυτοματοποίηση από την παραγγελία στην παράδοση. 
Η εταιρία θα ανακαινίσει και θα αναμορφώσει 800 κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης σε όλη την επικράτεια και θα τα εφοδιάσει με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. «Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο σύστημα που θα καλύπτει την αποθήκευση, τα οχήματα διανομής, τους σταθμούς διάθεσης και την εξυπηρέτηση πελατών. Στο μέλλον, οι μεταφορείς θα κάθονται απλώς στο γραφείο τους και θα ρυθμίζουν τις μηχανές για να εκτελούν τις εργασίες αντί γι’ εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Liu Qiangdong, ιδρυτής της εταιρίας JD. com.