Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

520,000 επισκέπτες στην έκθεση για την 40η επέτειο από τη μεταρρύθμιση

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 22:01:43
  • Προβολές:
  • 1255


Στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας παρουσιάζεται η έκθεση για τον εορτασμό της 40ης επετείου από την πολιτική μεταρρύθμισης και ανοίγματος, που πραγματοποίησε η Κίνα και συνεχίζει έως σήμερα. Η έκθεση, που άνοιξε στις 13 Νοεμβρίου 2018, έχει ήδη υποδεχτεί 520,000 επισκέπτες, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα σημειώσει σημαντική αύξηση. 
 Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται γραπτά κείμενα, φωτογραφίες, σύγχρονες τεχνολογίες μέσων ενημέρωσης και διαδραστικές δραστηριότητες. Ιστορικές φωτογραφίες, σύντομα βίντεο και αρχιτεκτονικά μοντέλα θα παρουσιάσουν στο κοινό τις αξιοσημείωτες αλλαγές στις συνθήκες ζωής και εργασίας των κατοίκων της Κίνας τα τελευταία σαράντα χρόνια. 
 Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να δουν στολές αστροναυτών, ρομπότ που έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίζουν πορτραίτα, άλλα που φτιάχνουν καφέ, τρισδιάστατα αρχιτεκτονικά μοντέλα με τα οικοδομικά επιτεύγματα της Κίνας και συσκευές εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τα σύγχρονα επιτεύγματα της χώρας. 
Σε όλους τους χώρους της έκθεσης δεσπόζουν εικόνες και σκηνές απ΄ όλη την Κίνα, που αναδεικνύονται στους ψηφιακούς διαδρόμους. 
Το άνοιγμα και η μεταρρύθμιση της Κίνας έχουν επιφέρει σπουδαία αποτελέσματα κι έχουν αναμορφώσει ριζικά τον χαρακτήρα της χώρας. Στην συγκεκριμένη έκθεση παρευρέθηκαν διπλωμάτες από το εξωτερικό, μέλη από την επιχειρηματική ελίτ, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.