Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας στην China Hi-Tech Fair 2018

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 21:52:43
  • Προβολές:
  • 1475


Εξαιρετική, χαρακτηρίστηκε από την ηγεσία της Έκθεσης, η φετινή συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας στην China Hi-Tech Fair 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στην πόλη Shenzhen της Κίνας. 
   Η Ελληνική Αποστολή, με την υποστήριξη – για άλλη μια χρονιά- της Enterprise Greece, απαρτίστηκε από 11 εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας (9 από την Ελλάδα και 2 από το Παράρτημα Νότιας Κίνας του Επιμελητηρίου), είχε επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Φώτη Προβατά και συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα.
  Για πέντε ολόκληρες ημέρες, χιλιάδες επισκέπτες περνούσαν και στέκονταν στο Ελληνικό Περίπτερο, συζητούσαν με μέλη της Ελληνικής Αποστολής, έλαβαν ενημερωτικό υλικό και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβαλλόμενα βίντεο. 
   Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες “Be two Be” συναντήσεις με επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Έκθεση, αλλά και συναντήσεις με συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και με Πανεπιστημιακές Σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο του Σενζέν, κ.α.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία ήταν μια από τις προσκεκλημένες σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ηγεσία της Έκθεσης και έλαβε μέρος σε όλες τις δράσεις με απόλυτη επιτυχία. 
   Υπολογίζεται ότι στην φετινή Έκθεση συμμετείχαν περίπου 3.000 Εκθέτες από την Κίνα και περίπου 100 από άλλες χώρες. Κατά τη διάρκειά της προβλήθηκαν 25 ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της ξεπέρασε τα 500.000 άτομα.
    Το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΚΕΒΕ) είναι ένας θεσμικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός για Ελληνικές και Κινεζικές επιχειρήσεις (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Κίνας και της Ελλάδας, αντίστοιχα.
   Ιδρύθηκε το 1995 και αποστολή του είναι να υποστηρίζει ενεργά και συστηματικά την προώθηση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας έτσι ώστε, μακροπρόθεσμα, να γίνει η Κίνα ένας από τους κύριους επιχειρηματικούς και οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας.