Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H ενίσχυση της εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό τμήμα του σχεδίου ανακούφισης από τη φτώχεια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-12-01 21:38:04
  • Προβολές:
  • 1271


Όλο και περισσότερες προσπάθειες καταβάλει η Κίνα για την μείωση της φτώχειας και την επίτευξη του απώτερου στόχου της εξάλειψής της έως το 2020. Για αυτό το σκοπό λαμβάνει εντατικά και ισχυρά μέτρα, με την ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης να κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση. 
Η κυβέρνηση της Κίνας αντιλαμβάνεται ότι η προώθηση μιας καλύτερης ποιότητας εκπαίδευσης, που θα είναι προσβάσιμη σε όλους και δε θα έχει περιορισμούς, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλης της χώρας. Ιδιαίτερα μέτρα λοιπόν έχουν ήδη ληφθεί για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης σε περιοχές, που υποφέρουν από ακραία φτώχεια, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ των εκπαιδευτικών παροχών στις αστικές και αγροτικές περιοχές. 
Σύμφωνα με άρθρο του Υπουργού Παιδείας Chen Baosheng στην Guangming Daily, η εκπαίδευση των παιδιών σε φτωχές περιοχές αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας και ο ίδιος κάλεσε για περισσότερες προσπάθειες στον τομέα της προώθησης της κοινωνικής ισότητας και την λήψη μέτρων που δε θα επιτρέψουν την επέκταση της φτώχειας και στις επόμενες γενιές. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κίνα έχει λάβει ποικίλα μέτρα γι’ αυτό το σκοπό, βελτιώνοντας τις σχολικές υποδομές και μεριμνώντας για την κάλυψη της διατροφής των παιδιών. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και έχουμε καταφέρει όλο και περισσότεροι μαθητές από αγροτικές περιοχές να εισάγονται στην ανώτερη εκπαίδευση. 
Η Κεντρική Ηγεσία έχει επενδύσει 162 δισεκατομμύρια γιουάν για να βελτιώσει τις υποδομές και τη λειτουργία 220,000 αγροτικών σχολείων. Το πρόγραμμα παροχής γευμάτων στους μαθητές έχει ήδη επεκταθεί και καλύπτει περισσότερους από 37 εκατομμύρια μαθητές που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε 140.000 επαρχιακά σχολεία σε όλη τη χώρα. 
Η Κίνα θα συνεχίσει την συνεργασία της με άλλες χώρες για τη μάχη κατά της φτώχειας και την εξέλιξη των μαθητών». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα σίτισης μαθητών, που ζουν σε φτωχές περιοχές και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εγκαινιάστηκε το 2011 με σκοπό να σταματήσει την κληροδότηση της φτώχειας από γενιά σε γενιά.  
Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, το πρόγραμμα αυτό θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμα, καθώς τα αποτελέσματά του είναι ιδιαίτερα βοηθητικά. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)